Paahdettu kurpitsasalaatti - kauranjyvät ja paahdetut kasvikset ovat loistava pohja ruokaisaan salaattiin

lokakuuta 08, 2021



Tänä syksynä olen innostunut tekemään myskikurpitsasta kaikenlaista, yhtenä niistä salaattia. Tykkään aika usein tehdä ruokaisia salaatteja, joissa on pohjana keitetyt kauranjyvät ja paahdetut kasvikset. Joukkoon lisään yleensä myös jotain proteiinia (kuten papuja, linssejä tai tofua), jotain tuoretta sekä maukkaan kastikkeen. Samalla kaavalla syntyi tämä paahdettu kurpitsasalaatti. Jos vielä kaipaat lisää ruokaisuutta, lämmitä salaatin kaveriksi vaikka jotain kasvipohjaisia pyöryköitä.

Tiesitkö muuten, että myskikurpitsaa ei ole pakko kuoria? Uunissa paahtuneet kurpitsapalat maistuvat salaatin joukossa mainiosti myös kuorineen. Näin poistuu yksi ylimääräinen työvaihekin!



Paahdettu kurpitsasalaatti

(3 annosta)

1 (650 g) myskikurpitsa
1 1/2 dl kauranjyviä (esim. Myllärin kaura-ateriajyvä tai Fazer ruokakaura)
1 prk (380 g/230 g) kikherneitä
1 dl cashewpähkinöitä
1/2 d kuivattuja karpaloita
1 ps (65 g) babypinaattia
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria 
suolaa
mustapippuria

  1. Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi lusikalla pois siemenet ja niiden ympärillä oleva rihma. Paloittele kurpitsa sopiviksi suupaloiksi. Levitä palat pellille leivinpaperin päälle. Huiskauta päälle vähän öljyä ja suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on sopivan kypsää. Anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Keitä kauranjyvät pakkauksen ohjeen mukaan kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ylimääräinen keitinvesi pois. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Valuta kikherneet liemestään. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ilman rasvaa. Varo polttamasta.
  4. Yhdistä isossa laakeassa kulhossa kaura, kurpitsa, kikherneet, pähkinät ja karpalot. Lisää öljy, etikka, suola ja pippuri. Nostele sekaisin. Lisää huuhdeltu ja babypinaatti ja nostele vielä salaatti sekaisin.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia