Helppo ja nopea kesäkurpitsalasagne

syyskuuta 03, 2018

Nyhtökauralla ryyditetty vegaaninen kesäkurpitsalasagne valmistuu helposti ja nopeasti ilman kastikkeiden keittelyitä.
Satokausikalenteri julkaisi vähän aikaa sitten helpon kesäkurpitsalasagnen reseptin. Reseptistä omat versionsa ehtivät jo tehdä ainakin Hannan soppa ja Liemessä. Lasagne on yleensä aika suuritöinen ruoka, kun tyypillisesti ensin valmistetaan kaksi kastiketta, kootaan koko komeus vuokaan, ja vasta tämän jälkeen ruoan saa uuniin ja sieltä lopulta pöytään. Tässä reseptissä kuitenkin hypätään käytännössä suoraan kokoamisvaiheeseen, eli suuritöisin osuus jää pois kokonaan. Yksinkertaisuudessaan keräkurpitsaviipaleet ladotaan vuokaan muiden ainesten kanssa ja that's it.

Säilytin reseptin alkuperäisen idean, mutta tein muutoksia, kun muunsin reseptin vegaaniseksi. Juuston korvasin kaurakermasta, ravintohiivahiutaleista ja suolasta sekoitetulla "juuston korvikkeella".  Paljon parempaa kuin kauppojen vegaanijuustot. Alkuperäisessä reseptissä käytettyjen tomaattimurskan ja mausteiden kohdalla päätin vetää mutkat enstistäkin suoremmaksi ja käytin valmista tomaattipohjaista pastakastiketta, joka on jo valmiiksi haudutettu maukkaaksi. Hirveän kätevää! Lisäksi ripottelin kerrosten väliin tomaatinmakuista nyhtökauraa lisäproteiiniksi.

Lopputulos oikein onnistunut. Nopeiden työvaiheiden ansiosta kerrankin voi kuvitella tekevänsä lasagnea jopa arki-iltana!

Nopea kesäkurpitsalasagne

(4 annosta)

1 iso (n. 630 g) kesäkurpitsa
8-10 lasagnelevyä
2 prk (à 390 g) valmista tomaattipastakastiketta (esim. Pirkka Luomu tomaatti-basilika)
1 rs (250 g) nyhtökauraa, tomato
3 d kaurakermaa
3/4 dl ravintohiivahiutaleita
1/4 tl suolaa
mustapippuria


  1. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi mandolinin tai juustohöylän avulla. Pienennä suurimpia nyhtökaurapaakkuja tarvittaessa. Sekoita keskenään kaurakerma, hiivahiutaleet ja ripaus suolaa. 
  2. Lado ainesosat uunivuokaan seuraavassa järjetyksessä: Pastakastiketta, nyhtökauraa, lasagnelevyjä, kaurakermaseosta ja kesäkurpitsaviipaleita. Toista, kunnet ainekset on käytetty, mutta levitä viimeisen kesäkurpitsakerroksen pinnalle vielä loppu kaurakermaseos. Rouhaise päälle mustapippuria. 
  3. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia