Kesäkurpitsa-linssivuoka

huhtikuuta 12, 2018

Houkuttelevan värikäs kesäkurpitsa-linssivuoka sisältää reilusti maukkaita kasviksia ja terveellisiä linssejä.



Kokkasin kesäkurpitsasta, tomaateista ja vihreistä linsseistä maukasta uuniruokaa. Idean nappasin alun perin täältä, mutta lopulta tein aika paljonkin muutoksia ohjeeseen. Maun lisäksi tässä ruoassa hyvää on myös se, että se on ravitsemuksellisesti varsin kelpo paketti: reilusti kasviksia, proteiinia ja kuituja. Vielä kun ladot lautaselle kasan raikasta salaattia ja nappaat kaveriksi palan tai pari täysjyväleipää, saat hyvinkin tasapainoisen aterian.

Alkuperäisessä ohjeessa muiden ainesten kanssa vuokaan lisättiin juustoraastetta. Itse lisäsin pinnalle juustomaisen kuorrutuksen, jonka sekoitin kaurakermasta ja ravintohiivahiutaleista. Monesti vegaaniryhmissä ihmiset kehuvat käyttävänsä tämän tyyppistä seosta myös pizzan päälle juuston sijaan. Sitä käyttökohdetta en ole vielä kokeillut, mutta ainakin tässä ruoassa toimi oikein hyvin. Kuorrutus otti myös kivasti väriä uunissa, jolloin lopputulos on entistä herkullisemman näköinen!






Kesäkurpitsa-linssivuoka

(4 annosta)

400 g kesäkurpitsaa
1-2 rkl öljyä
2 isoa (250 g) tomaattia
suolaa ja mustapippuria

Linssiseos:

3 dl vihreitä linssejä
suolaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 1/2 tl juustokuminaa
1 1/2 tl oreganoa
chiliä
3/4 tl savupaprikaa
mustapippuria

Kermakermaseos:

1 dl kaurakermaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita
ripaus suolaa


  1. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittän noin puolen sentin viipaleiksi. Tarvittaessa leikkaa viipaleet vielä puoliksi, jos ne eivät muuten meinaa mahtua paistinpannulle. Viipaloi tomaatit. 
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kesäkurpitsat parissa erässä kauniin värisiksi. Mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. 
  3. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  4. Kuumenna paistinpannulla öljy linssiseosta varten. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää kypsät linssit ja mausteet.
  5. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle puolet linssiseoksesta. Lado päälle puolet tomaateista ja kesäkurpitsaviipaleista. Toista sama lopuilla aineksilla. 
  6. Sekoita kaurakermaseoksen ainekset keskenään ja valuta tasaisesti ruoan pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa kesäkurpitsa-linssivuoan kanssa ruisleipää ja salaattia.




Saatat pitää näistä

0 kommenttia