Sitruunainen kikhernetahna

marraskuuta 19, 2017

Raikas sitruuna ja lehtipersilja ovat toimiva makupari kikhernetahnassa!Surauttelen erilaisia paputahnoja varsin usein, mutten olekaan hetkeen postannut tahnareseptiä. No tässäpä tulee taas pienen tauon jälkeen. 😊 Ja ei, tämä ei ole yhtään jouluinen resepti, vaikka muissa ruokablogeissa joulusesonki on jo selvästi täydessä vauhdissa... Vaikka voihan tätä tietysti pikkujouluihin tehdä!

Inspiraatio ruokaan lähtee hyvin usein yhdestä tai kahdesta jollain tavalla hollilla olevasta raaka-aineesta. Tällä kertaa inspiroiduin, kun lehtipersilja oli tarjouksessa Cittarissa. Lehtipersilja sopii hyvin yhteen raikkaan sitruunan kanssa, joka on jääkaappini vakiokamaa. Sitruunoita pitää olla aina! Sitruunaa laitan tahnoihin yleensä aina vähintäänkin mehuna, sillä tavallisesti tahnat kaipaavat raikasta hapokkuutta. Tällä kertaa raastoin myös kuorta mukaan antamaan lisämakua. Itse tahnan tein nyt tällä kertaa kikherneistä, mutta aiemmin yksi versio syntyi myös punaisista linsseistä. Ensisijaisesti olisin halunnut käyttää valkoisia papuja, mutta ne olivat kaupasta loppu. Sovella siis kaappisi sisällön mukaan, hyvää tulee varmasti joka tapauksessa!
Sitruunainen kikhernetahna


2 prk (à 380 g/230 g) kikherneitä (Pirkka)
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 tl sitruunankuorta raastettuna
n. 2 rkl sitruunamehua
3-4 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
1/2 tl suolaa
(vettä)
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna


Valuta kikherneistä pois liemi ja kaada ne korkeareunaiseen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää valkosipuli ja sitruunankuori kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Lisää sitruunamehu, öljy, pippuri ja suola. Ohenna tarvittaessa lorauksella vettä. Lisää lopuksi hienonnettu persilja lusikalla sekoittaen. Tarjoa leivän kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia