Lämmittävä ja kasvispitoinen keitto valkopavuilla sopii näihin pakkaspäiviin.
Lukemani mukaan ribollitaan lisätään usein kuivahtanutta vaaleaa leipää. Omasta versiostani se jäi tällä kertaa puuttumaan. Kasvispitoinen keitto on sellaisenaan melko kevyt ateria, joten ruokaisuutta tuomaan keiton kaveriksi sopii hyvä leipä vaikka paputahnalla päällystettynä.
Ribollita
(noin 4 annosta)
3-4 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
3 lehtisellerin vartta
2 rkl oliiviöljyä
1 prk (390 g/240 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
n. 9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 laakerinlehteä
chiliä
mustapippuria
1 tl timjamia
1/2 tl rosmariinia
suolaa
3 reilun kokoista lehteä lehtikaalia
1 prk (380 g/230 g) isoja valkopapuja (esim. Pirkka)
1. Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Paloittele porkkanat ja sellerit, hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Kuullota siinä kasviksia kohtalaisella lämmöllä lähemmäs 10 minuuttia.
3. Lisää tomaattisäilyke, vesi, liemikuutio sekä muut mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Painele kauhalla tomaatteja pienemmiksi keittämisen aikana.
4. Hienonna lehtikaali karkeaksi silpuksi. Lisää keittoon lehtikaali ja liemestään valutetut pavut. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa hyvän leivän kanssa.
0 kommenttia