Mustapapu-avokadosalaatti

joulukuuta 28, 2015

Joulun jälkeen yleensä maistuu jokin vähän raikkaampi ja kevyempi syötävä, esimerkiksi raikkaat salaatit. Täydellinen ajankohta siis tälle ihanalle mustapapu-avokadosalaatille! Tässä meksikolaishenkisessä salaatissa maistuvat lime, chili ja korianteri, joiden combo on mielestäni aivan vastustamaton. Muistan vielä ajan, jolloin korianteri kuului inhokkilistalleni, mutta pienen harjoittelun myötä siitä on tullut yksi suosikkiyrteistäni. Anna siis korianterille mahdollisuus, jos et (vielä!) ole oppinut pitämään siitä!

Tällä ohjeella tehtynä salaattia riittää pääruuaksi yhdelle nälkäiselle. Isompi satsi sopii tarjottavaksi myös esimerkiksi uudenvuoden kekkereihin. Mustapapu-avokadosalaatin voi tarjota salaattipediltä tai ilman sitä.
Mustapapu-avokadosalaatti
(1 annos)

1 prk (380 g/230 g) mustapapuja (esim. Pirkka)
tuoretta chiliä (tai esim. Shrirachaa)
1 pieni valkosipulin kynsi n. 2 rkl limen mehua (= noin 1 mehukkaan limen mehu)
½ rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
ripaus sokeria
1 pieni avokado
1/2 rs (á 250 g) miniluumutomaatteja
(jääsalaattia tai muuta salaattia)
tuoretta korianteria


1. Huuhdo ja valuta mustapavut siivilässä. Sekoita mustapapujen joukkoon hienonnettu chili ja valkosipuli, sekä limen mehu, oliiviöljy, suola ja sokeri. Jos aikaa on, voit antaa papujen maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
2. Halkaise avokado ja poista siitä kivi veitsen avulla. Koverra hedelmäliha kuoresta ja kuutioi se. Puolita miniluumutomaatit. (Jos haluat tarjota salaatin salaattipediltä, revi tai leikkaa salaatti.) Hienonna korianteri.
3. Sekoita papujen joukkoon avokado, tomaatit ja  korianteri. (Levitä salaattipedille.)
Saatat pitää näistä

0 kommenttia