Tomaattinen tofu-pastavuoka
Ideoita arkiruokiin ei ole koskaan liikaa. Tässä siis tomaattista tofu-pastavuokaa, olkaapa hyvät! Pastavuokaan käytin valmiiksi maustettua tofua, mutta täytyy sanoa, että tämä tomaatti-basilikatofu oli kyllä varsin mietoa sellaisenaan. Murensin tofun, jolloin siihen saa paremmin imeytymään makua. Pastana käytin tummaa pastaa. Vaaleaa pastaa keittiöstäni löytyy hyvin harvoin, jos koskaan.
Vuokaruuat ovat käteviä, koska niitä saa tehtyä kerralla reilumman satsin. Kuvissa näkyvä pastavuoka on tehty tupla-annoksena, sillä vanhempieni luona käydessä ruokapöydässä on aina vähän isompi sakki syöjiä. :)
(4 annosta)
250 g tummaa pastaa (esim. simpukkapastaa)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
150 g kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
2 tl kasvisliemijauhetta tai 1/2 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
1 1/2 tl timjamia
1 tl oreganoa
n. 1/2 tl suolaa
mustapippuria
chiliä
1 pkt (250 g) tomaatti-basilikatofua (So Fine) tai muuta maustettua tofua
1-2 dl kaurakermaa
(ravintohiivahiutaleita)
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuullota kasvikset öljyssä paistokasarissa. Lisää tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaaatit ja mausteet. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Murenna tofu käsin karkeaksi muruksi.
3. Sekoita keskenään pasta, kastike, tofu ja kaurakerma. Levitä uunivuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ripottele halutessasi valmiin ruuan pinnalle ravintohiivahiutaleita tai tarjoa se pähkinäparmesaanin kanssa. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.
3 kommenttia
Kokeiltu jo useampi kerta ja aina maistunut! Helpolla hyvää:)!
VastaaPoistaKiva kuulla, että on maistunut! Terveellistä ja hyvää. :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista