Joskus uudet ruokaoivallukset syntyvät ihan vahingossa! Niin kävi myös tämän savutofusalaatin kanssa: Tein savutofuburgereita ja kun aineksia jäi yli, keksin seuraavana päivänä kasata ne lautaselle salaatiksi. Totesin salaatin olleen niin onnistunutta, että sellaista kannattaisi tehdä muutenkin kuin jämistä!
Niinpä modailin raaka-ainesuhteet kohdilleen. Koska kesää on vielä jäljellä, haluan jakaa reseptin teillekin. Tämä nimittäin maistuu ihan kesältä! Makumaailmasta tulee vahvasti mieleen savukalasalaatti: savuisen makuista tofua, herneitä, tillä, piparjuurta ja hölskytyskurkkuja - aikas ihanaa. Jos haluat salaatista ruokaisamman, mukaan voisi pilkkoa pari keitettyä uutta perunaa. Salaatin kaverina kannattaa nautiskella hyvää ruisleipää tai saaristolaisleipää.
Savutofusalaatti ja piparjuurikastike
(2 annosta)200-300 g savutofua (nälästä riippuen)
rypsiöljyä
pari keitettyä uutta perunaa (jos haluat ruokaisamman salaatin, itse en nyt laittanut)
3 dl herneitä (tuore tai pakaste)
jääsalaattia
tillinoksia
2 rkl auringokukansiemeniä
Hölskytyskurkut
250 g kurkkua
2 rkl sokeria
1 1/2 rkl etikkaa
ripaus suolaa
Piparjuurikastike
1/4 dl majoneesia + 3/4 dl soijajogurttia (tai 1 dl kaurafraichea)
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2-1 tl piparjuuritahnaa
ripaus suolaa
- Valmista hölskytyskurkut: Viipaloi kurkku ohueksi esim. juustohöylällä. Laita ainekset tiiviiseen kannelliseen astiaan, sulje kansi ja ravistele voimakkaasti niin, että kurkut mehustuvat. Jätä maustumaan salaatin valmistuksen ajaksi.
- Valmistaa piparjuurikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Jätä maustumaan.
- Paloittele savutofu ja paista kauniin ruskeaksi öljyssä. Viipaloi perunat.
- Levitä lautasille tai tarjoiluvadille revittyä salaattia, tillinoksia, herneet, tofu ja kurkut. Ripottele pinnalle siemenet. Tarjoa kastike erikseen. Salaatin kanssa maistuu ruis- tai saaristolaisleipä.
0 kommenttia