Savutofusalaatti ja piparjuurikastike

elokuuta 09, 2019Joskus uudet ruokaoivallukset syntyvät ihan vahingossa! Niin kävi myös tämän savutofusalaatin kanssa: Tein savutofuburgereita ja kun aineksia jäi yli, keksin seuraavana päivänä kasata ne lautaselle salaatiksi. Totesin salaatin olleen niin onnistunutta, että sellaista kannattaisi tehdä muutenkin kuin jämistä!

Niinpä modailin raaka-ainesuhteet kohdilleen. Koska kesää on vielä jäljellä, haluan jakaa reseptin teillekin. Tämä nimittäin maistuu ihan kesältä! Makumaailmasta tulee vahvasti mieleen savukalasalaatti: savuisen makuista tofua, herneitä, tillä, piparjuurta ja hölskytyskurkkuja - aikas ihanaa. Jos haluat salaatista ruokaisamman, mukaan voisi pilkkoa pari keitettyä uutta perunaa. Salaatin kaverina kannattaa nautiskella hyvää ruisleipää tai saaristolaisleipää.Savutofusalaatti ja piparjuurikastike

(2 annosta)

200-300 g savutofua (nälästä riippuen)
rypsiöljyä
pari keitettyä uutta perunaa (jos haluat ruokaisamman salaatin, itse en nyt laittanut)
3 dl herneitä (tuore tai pakaste)
jääsalaattia
tillinoksia
2 rkl auringokukansiemeniä

Hölskytyskurkut
250 g kurkkua
2 rkl sokeria
1 1/2 rkl etikkaa
ripaus suolaa

Piparjuurikastike
1/4 dl majoneesia + 3/4 dl soijajogurttia (tai 1 dl kaurafraichea)
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2-1 tl piparjuuritahnaa
ripaus suolaa


  1. Valmista hölskytyskurkut: Viipaloi kurkku ohueksi esim. juustohöylällä. Laita ainekset tiiviiseen kannelliseen astiaan, sulje kansi ja ravistele voimakkaasti niin, että kurkut mehustuvat. Jätä maustumaan salaatin valmistuksen ajaksi.
  2. Valmistaa piparjuurikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Jätä maustumaan.
  3. Paloittele savutofu ja paista kauniin ruskeaksi öljyssä. Viipaloi perunat. 
  4. Levitä lautasille tai tarjoiluvadille revittyä salaattia, tillinoksia, herneet, tofu ja kurkut. Ripottele pinnalle siemenet. Tarjoa kastike erikseen. Salaatin kanssa maistuu ruis- tai saaristolaisleipä.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia