Herkkusieniceviche ja itse tehdyt nachot

huhtikuuta 20, 2019



Jos olet käynyt perulaisella brunssilla helsinkiläisravintola Ondassa, olet ehkä maistanut siellä herkkusienicevicheä. Kyseinen ruokalaji on yksinkertaisuudessaan yksi lempparini Ondan muutenkin mainiolla brunssilla. Herkkusienicevicheen olen törmännyt myös useampi vuosi sitten kansalaisopiston ruokakurssilla, jossa kokattiin eteläamerikkalaisia ruokia natiivin opettajan johdolla. Silloinkin muistan meidän kurssilaisten ihastelleen, miten hyvää herkkusienicevichestä tulikaan.

Kalasta valmistettu ceviche on varmasti tunnetuin, eikä ainakaan itselleni olisi tullut ensimmäisenä mieleen, että sen voisi valmistaa herkkusienistä. Raaka, nahkea herkkusieni - ei kuulosta kovin houkuttelevalta! Mutta usko tai älä: lime, valkosipuli, chili ja korianteri maustavat ohuet herkkusienisiivut tosi maukkaiksi.

Ceviche on tosi kiva alkuruoka keväiseen ruokapöytään. Ja tokihan se sopii myös illanistujaisiin tai vaikka vappupiknikille. Cevichen kanssa tarjotaan usein nachoja. Edellä mainitulla ruokakurssilla kuitenkin opin, että hiukan yllättäen yksi perinteinen tapa on tarjota se keitetyn bataatin kanssa. Minulla sattui olemaan kaapissa paketillinen tortillalettuja, joten päätin paahtaa herkkusienicevichen kaveriksi itse tehtyjä nachoja. Niistä muuten tulikin tosi hyviä! Ihan yhtä hyvin voit tietysti ostaa myös valmiita nachoja.





Herkkusieniceviche

(noin 4 annosta)

1 rs (200 g) tuoreita herkkusieniä
1 pieni (70 g) punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
2-3 rkl limetinmehua
2 rkl oliiviöljyä
n. 1/3 tl suolaa
mustapippuria
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

  1. Viipaloi herkkusienet ohuiksi viipaleiksi veitsen, juustohöylän tai mandoliinin avulla. Kuori punasipuli ja leikkaa se 1/4-renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.
  2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan ainakin tunnin ajaksi. Tarjoa esimerkiksi itse tehtyjen nachojen kanssa alkupalana tai pikkusyötävänä.


Itse tehdyt nachot

tortillalettuja
rypsiöljyä
suolaa


  1. Leikkaa tortillaletut kahdeksaan sektoriin. Lado palat uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Sivele paloille kevyesti öljyä ja ripottele hiukan suolaa. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Käännä lastut ja jatka paahtamista vielä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa esimerkiksi herkkusienicevichen kanssa.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia