Kantarellikauratto

lokakuuta 01, 2017

Kantarellirisoton suomalainen versio syntyy pehmeän makuisesta kaurarouheesta!Olen löytänyt raaka-aineen, joka on isoin ihastukseni hetkeen. Se on kaurarouhe, josta olen ehtinyt hihkaista jo vähän Instagramin puolella. Nyt vaan ihmettelen, miten en ole tullut hankkineeksi kaurarouhetta aikaisemmin! Tai oikeastaan tiedän kyllä syyn: Kaurarouhetta on tällä hetkellä myynnissä Myllärin-brändillä, ja yleensä tuote on kaupassa sijoitettu gluteenittomien viljatuotteiden hyllyyn. Koska en gluteenittomia viljatuotteita tarvitse, en juuri kyseisellä hyllylläkään vieraile. Mutta ehkä joskus tosiaan kannattaisi!

Olen kokannut kaurarouheesta "couscous"salaattia sekä lämmintä lisäkettä paistetuista kasviksista ja keitetystä kaurarouheesta. Olen keittänyt kaurarouhetta sellaisenaan lisäkkeeksi riisin tapaan sekä ihanaa kaurarouhepuuroa. Nyt kokeilin vielä ensimmäistä kertaa tehdä kaurattoa eli kaurarisottoa. Kaurarouhe toimii näissä kaikissa tosi kivasti! Nyt minulla on menossa jo toinen pussillinen.

Tykkään paljon kauran pehmeästä ja lempeästä mausta, joka sopii moneen ruokaan ja leivonnaiseen. Ja mikä parasta, nyt niin trendikäs kaurahan on ihan superterveellistä. Myllärin kaurarouhe on lisäksi valmistettu suomalaisesta gluteenittomasta kaurasta. Monta hyvää juttua samassa paketissa!

Sesongin mukaisesti valmistin kaurarouheesta sienikaurattoa, johon kauran maku sopii tosi hyvin. Käytin sieninä kantarelleja, koska niitä minulla oli valmiina pakastimessa. Voit hyvin käyttää myös esimerkiksi suppilovahveroita tai tatteja. Loraus valkoviiniä antaa kauratolle juhlavan maun, ja tätä kehtaa tarjota vähän hienommallakin aterialla.


Tämän postauksen kuvat muuten ovat ensimmäiset ikinä, jotka olen muokannut kuvankäsittelyohjelma Lightroomilla. En olisi arvannut pari vuotta sitten ruokablogiharrastusta aloittaessani, että päätyisin hommaamaan järkkärin, lisäobjektiivin (toistaiseksi niitä on vasta yksi), kamerajalustan (huomaa kaurattoa haarukoiva käteni alla olevassa kuvassa! :D) ja vielä Lightroominkin. Näissä kaikissa ja etenkin Lightroomissa riittää ihan älyttömästi opeteltavaa. Vähän onneksi auttaa, että olen toki aiemminkin käsitellyt kuvia ilmaisohjelmilla. Valokuvausharrastajat kuitenkin tietävät, että Lightroom on ihan eri tason ohjelma, jota käyttävät ammattilaisetkin. Lähitulevaisuudessa blogiin saattaakin ilmaantua tyyliltään aika erilaisia kuvia, kun YouTube-tutoriaalien opastuksella testailen, millä eri tavoilla kuvia voi muokkailla.
Kantarellikauratto
(3-4 annosta)

1 l (300 g) kantarelleja (tai vastaava määrä pakastettuja)
1 sipuli
6-7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl oliiviöljyä
3 dl kaurarouhetta
2 dl valkoviiniä
mustapippuria
1-2 rkl ravintohiivahiutaleita
(suolaa)

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta vesi ja liuota siihen murennettu kasvisliemikuutio.
  2. Kuumenna sieniä paistokasarissa ilman rasvaa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää sitten oliiviöljy ja sipuli. Kuullota. Lisää kaurarouhe (sekä pakastimesta sulatetut kantarellit, jos käytät niitä) ja kääntele hetki. 
  3. Ala lisätä kasariin vähitellen viiniä ja kasvislientä samalla sekoitellen. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt. Jatka, kunnes kaurarouhe on sopivan kypsää. Kaurarouheen kypsymisaika on noin 20 minuuttia. Tarjoa kauratto lisäkkeenä tai sellaisenaan.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia