Vegaaninen voileipäkakku savutofutäytteellä

toukokuuta 14, 2019



Julkaisin joulun alla reseptin savutofutahnaan, joka osoittautui tosi herkulliseksi. Sain lukijalta idean, että tahna sopisi myös voileipäkakkuun. Totta tosiaan, hyvä ajatus! Voileipäkakku on minulta toivottu muussakin yhteydessä, joten ryhdyin tuumasta toimeen. En tiedä, voiko tätä sanoa kalavoileipäkakun vegaaniseksi versioksi, mutta ehkä jotain sen kaltaista tämä on makumaailmaltaan.

Tosi monesti voileipäkakkuihin tehdään kaksi tai jopa kolme erilaista täytettä. Itse olen 1-2 täytteen kannattaja, koska muuten alkaa tulla niin paljon eri makuja, että ne menevät helposti sekaisin. Muutenkaan en yleensä tykkää turhia näperrellä ruoanlaitossa, vaan ennemminkin oikoa mutkia suoriksi. Varsinkin jos on järjestämässä juhlia, ei tee mieli alkaa kikkailla, vaan valmista pitää saada tehokkaasti! Siksi tähän kakkuun tulee vain yhtä täytettä. Muokkasin alkuperäistä savutofutahnan reseptiä jonkin verran voileipäkakkua varten. Täytteessä on nyt savutofua (suosittelen oikeasti savustettuja tofuja), maustekurkkua lisämakua antamassa sekä reilusti tilliä ja loraus sitruunaa. 

Kakun kokosin naked cake -tyyliin. Tykkään tosi paljon nakukakuista, joissa reunat saa luvan kanssa jättää ilman kuorrutusta. Ne ovat rentoja, mutta silti juhlavan näköisiä, kun koristeluun vähän panostaa. Toki jos haluat voileipäkakun ulkonäöstä viimeistellymmän, voit tietenkin kuorruttaa myös reunat! Naked caken tyyliin sopii, että pintakin koristellaan huolettomasti. Poissa ovat ne raskaat ja särmään riviin asetellut leikkelerullat ja tilalla raikkaan näköisiä ja makuisia aineksia: kurkkurullia, tilliä ja salaatteja. Siinäpä voileipäkakku minun makuuni! 



Vegaaninen voileipäkakku savutofutäytteellä

12 annosta

Pohja ja kostutus

12 isoa viipaletta paahtoleipää, esim. monivilja
1- 1 1/2 dl kauramaitoa (käytin itse 1 1/2 dl, sillä olen kosteampien kakkujen ystävä)

Täyte

300 g savutofua *
150 g maustekurkkua
1 1/2 rs (à 150 g) maustamatonta kauratuorejuustoa (suosittelen Yosaa)
2-3 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
n. 1/4 suolaa
mustapippuria

Kuorrutus ja koristelu

1/2 rs (à 150 g) maustamatonta kauratuorejuustoa (suosittelen Yosaa)
2 rkl maustamatonta soijajogurttia
ripaus suolaa
kauniita salaatteja
tilliä
siemeniä



  1. Laita tofu esimerkiksi syvälle lautaselle ja hienonna haarukan avulla murumaiseksi. Hienonna maustekurkku. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään tasaiseksi.
  2. Leikkaa leivistä reunat ohuelti pois. Reunat voi esim. kuivattaa ja jauhaa korppujauhoksi, joten älä heitä niitä pois.
  3. Aloita kakun kokoaminen suoraan tarjoiluvadille. Levitä alimmaksi kerrokseksi kolme leipäviipaletta ja kostuta ne pullasudin avulla. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Lado päälle uusi kerros leipiä niin, että saumat tulevat eri kohtiin. Näin kakku pysyy tukevammin koossa. (Esim. Suklaapossun blogissa on tähän kuvalliset ohjeet.) Kostuta leivät ja levitä päälle taas 1/3 täytteestä. Tee samoin vielä kolmas kerros. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi loput 3 viipaletta leipää ja kostuta ne.
  4. Suojaa kakku kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Päälle voit kevyen painon, kuten muovisen leikkuulaudan.
  5. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kakun pinnalle. Reunat jäävät paljaaksi. Toki jos haluat, voit kuorruttaa nekin, mutta tällöin tarvitset enemmän kuorrutusaineksia.
  6. Koristele kakku mielesi mukaan salaateilla, tillillä ja siemenillä.


*Suosittelen oikeasti savustettua tofua, jota saa ainakin ekokaupoista ja Lidlistä.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia