Tofu-nuudeliwokki

syyskuuta 23, 2015

Wokit ovat terveellisiä ja käteviä arkiruokia. Niihin saa helposti upotettua reippaasti kasviksia ja valmistus on nopeaa etenkin silloin, jos hyödyntää valmiita pakastevihanneksia. Aloittelevalle tofun käyttäjälle wokit ovat myös siitä käteviä, että pieneksi kuutioitu tofu imee itseensä hyvin makuja mausteisesta kastikkeesta, eikä marinointi ole välttämätöntä.

Tähän wokkiin käytin sobanuudeleita eli tattarinuudeleita, jotka tarttuivat mukaan shoppailureissulla Hämeentien aasialaiskaupoissa. Tutkimusretket aasialaiskauppoihin ovat mielipuuhaani, kun saa tutkailla kaikkea erikoista ja jännää! Aasialaiskaupasta olen ostanut myös paahdettua seesaminsiemenöljyä, jonka voimakkaan pähkinäinen maku sopii hyvin wokkeihin. Chilinä käytin Sriracha-kastiketta, joka yleensäkin toimii kokkailuissani tulisuuden antajana. Sriracha on sopivasti tulista ja se on helppoa annostella suoraan pullosta.







Tofu-nuudeliwokki
(2-3 annosta)

150 g soba- eli tattarinuudeleita tai muita nuudeleita
250 g tofua
2 valkosipulin kynttä
pala tuoretta inkivääriä
100 g lehtikaalia
1 sipuli
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä + 1 rkl paahdettua seesamiöljyä

Kastike:
4 rkl vähäsuolaista soijakastiketta *
2-3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl Sriracha-kastiketta tai sopivasti muuta chiliä

1. Keitä nuudelit kovankypsiksi, eli lyhennä pakkauksen keittoaikaa parilla minuutilla. Omat sobanuudelini olivat niin ohuita, että keitin niitä vain reilun minuutin. Jos nuudeleissa ei ole lisättyä suolaa, voit suolata keitinveden kevyesti. Valuta nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Kuutioi tofu, hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Silppua lehtikaali, leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja porkkana ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
3. Kuumenna rypsi- ja seesamiöljy pannussa. Paista porkkanaa, sipulia, tofua, valkosipulia ja inkivääriä öljyssä muutama minuutti. Lisää hetken kuluttua lehtikaalit ja jatka paistamista. Kaada pannulle osa kastikkeesta ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat lähes sopivan kypsiä.
4. Lisää pannulle nuudelit ja loput kastikkeesta. Sekoita ja paista sen aikaa, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Koristele halutessasi (paahdetuilla) seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.

* Käytin Pirkka soijakastiketta, jossa on suolaa 8,5 %.  Jos käytät suolaisempaa soijakastiketta, tarvittava määrä on todennäköisesti pienempi.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia