Marokkolainen kukkakaalicouscous

syyskuuta 09, 2015

Tämän vuoden kukkakaalisesonki ihastutti minut kukkakaalicouscousiin. Miksiköhän ihmeessä en ole aiemmin tullut kokeilleeksi! Ideana siis on, että kukkakaali hienonnetaan pieneksi muruksi, jota käytetään riisin tai couscousin tapaan. Öljylorauksella, suolalla ja pippurilla maustettuna kukkakaalicouscous toimii lämpimänä lisäkkeenä. Takavuosina tämä ilmeisesti oli aika suosittu ruokalaji karppaajien ruokapöydässä. Raakana kukkakaalimurua voi käyttää esimerkiksi tabbouleh-tyylisiin salaatteihin.

Halusin nyt valmistaa kukkakaalicouscousin mukaillen Marokon makumaailmaa - Marokossahan couscuosia paljon käytetäänkin. Lopputuloksena oli nopeasti valmistuva mausteinen pannuruoka. Siinä makeat taatelit toimivat ihanasti kanelin, juustokuminan ja chilin rinnalla. Ruokaisuutta tuovat linssit, ja kokonaisuuden kruunaavat tuoreet yrtit sekä paahdetut mantelilastut. Marokkolainen kukkakaalicouscous toimii pääruokana leivän kanssa nautittuna tai ruokaisana lämpimänä lisäkkeenä. Ihanaa ruokaa pimeneviin syysiltoihin, kun kotimaista kukkakaaliakin on vielä tarjolla!






Marokkolainen kukkakaalicouscous
(3-4 annosta)

800 g kukkakaalia
2 dl vihreitä linssejä
kasvislientä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ tl juustokuminaa
½ tl kanelia
1 tl kurkumaa
mustapippuria
chiliä
suolaa
1 dl kuivattuja taateleita hienonnettuna
1 dl tuoretta korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Pinnalle:
¾ dl mantelilastuja



1. Aloita paahtamalla mantelilastut kuivalla pannulla. Siirrä ne sivuun odottamaan.
2. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja hienonna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa muutamassa erässä. (Itse käytin KitchenAidissani pulse-tyyppistä jääpalojen hienontamistoimintoa). Keitä linssit pehmeiksi kasvisliemessä.
3. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää juustokumina, kaneli ja kurkuma. Pyöräytä sekaisin.
4. Lisää kukkakaalimuru, pippuri, chili ja suola sekä taatelit ja linssit. Paista muutama minuutti välillä sekoitellen, kunnes kukkakaali on juuri sopivan kypsää, eikä ehdi mennä mössöksi. Sekoita joukkoon persilja. Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla. 




Saatat pitää näistä

0 kommenttia