Banaanigranola

syyskuuta 15, 2015

Viime viikolla vietettiin Hävikkiviikkoa. Sen tarkoituksena tarkoitus on kiinnittää huomiota ruokahävikkiin ja kannustaa vähentämään hävikin määrää tuotannon ja kulutuksen kaikissa eri vaiheissa. Hävikkiaiheesta voisin paasata loputtomiin, mutta koska kampanjaviikkokin on jo ohi, jätän tällä erää aiheen sikseen. :)
Hävikkiviikosta saa kuitenkin aasinsillan banaanigranolaan, johon voi kätevästi upottaa ylikypsät banaanit. Ideana on, että hiutaleseos sekoitetaan soseutettuun banaaniin ja lopputuloksena on ihanasti banaanilta maistuva, hiukan paakkuinen granola. Usein granolat tuppaavat olemaan aikamoisen tuhteja herkutteluruokia, joihin on lisätty reippaasti öljyä ja sokeria. Banaanigranola on siitä kiva, että paakkuisen ja rapsakan koostumuksen saamiseksi joukkoon ei tarvitse lisätä öljyä, eikä lisämakeutustakaan mielestäni tarvita. Idean taisin alun perin bongata täältä. Saman tien banaanigranola löysikin paikkansa keittiöni vakkarireseptinä.

Tykkään käyttään mysliin ja granolaan aina isoja kaurahiutaleita, joita löytyy ainakin Myllyn Parhaalta ja Elovenalta. Ne näyttävät kivemmalta kuin tavalliset kaurahiutaleet ja tuovat vähän rouheisemman olemuksen. Granolareseptiä ei todellakaan tarvitse noudattaa orjallisesti, vaan soveltaa fiiliksen ja makumieltymysten mukaan. Kokeile erilaisia pähkinöitä (pekaanipähkinät ovat ihan parhaita!), siemeniä, hiutaleita ja hedelmiä.

Seuraavalla ohjeella granolaa tulee noin uunipannullinen, eli annos on aika reilu. Jos taloudessasi ei itsesi lisäksi asu muita granolansyöjiä, niin kannattaa harkita annoksen puolittamista.

Banaanigranola
(noin 1,4 l valmista granolaa)


7 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl ruisleseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
2 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
1 dl kookoslastuja (tai -hiutaleita)
2 tl kanelia
2 kypsää banaania
1 dl kuivattuja taateleita hienonnettuna
1/2 dl rusinoita

1. Sekoita keskenään kaikki muut ainekset paitsi banaani ja kuivahedelmät. Soseuta banaanit sauvasekoittimella sekoita hiutaleseoksen joukkoon.
2. Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle ja paahda 150-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Sekoita paahtumisen aikana vartin välein, varo polttamasta! Anna jäähtyä kunnolla.
3. Sekoita granolan joukkoon taatelit ja rusinat. Säilytä kannellisessa astiassa.Saatat pitää näistä

0 kommenttia