Paahdettu paprika-kikhernekeitto

syyskuuta 07, 2015


Usein ruokainspiraationi lähteenä ovat sesongin raaka-aineet. Etenkin kun sesongin kasvikset tai hedelmät sattuvat olemaan tarjouksessa, alan automaattisesti ideoida, mitä mukavaa niistä voisi valmistaa. Niin kävi myös tämän keiton kohdalla. Kun paprikoita oli kaupan edulliseen hintaan, ostin niitä ison pussillisen. Tietysti kannattaa muistaa, että tarjouksetkaan eivät tule kovin edullisiksi, jos kasviksia hamstraa ylimäärin ja ne nahistuvat jääkaapin perukoille. :)

Tämä keitto saa makua paahdetuista kasviksista. Kuten nytkin, lisään sosekeittoihin usein kikherneitä tai papuja, jolloin lopputulos on ruokaisampi ja proteiinipitoisempi. Koska palkokasvit sisältävät tärkkelystä, ne myös antavat keitolle rakennetta samaan tapaan kuin peruna.






Paahdettu paprika-kikhernekeitto
(4 annosta)

3-4 isoa (1 kg) punaista paprikaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
mustapippuria
chiliä
n. 1 ½ tl suolaa
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
4 dl keitettyjä kikherneitä
n. 2 dl vettä
1 tlk (2 dl) kaurakermaa


1. Puolita paprikat ja poista kanta ja siemenet. Aseta paprikanpuolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin. Kuori sipuli, leikkaa lohkoiksi ja laita myös lohkot leivinpaperille. Laita pellille myös kuorimattomat valkosipulinkynnet. Sivele paprikat ja sipulilohkot öljyllä ja paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja laita kaikki kasvikset kattilaan. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti, kikherneet ja vesi. Soseuta tasaiseksi. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja hauduta 10 minuuttia.
3. Lisää keittoon lopuksi kaurakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa hyvän leivän kanssa.
 



Saatat pitää näistä

0 kommenttia