Vegaaninen suklaajuustokakku

syyskuuta 11, 2015

Tämän kakkureseptin postaamisesta sain toiveen jo ennen ennen kuin koko blogikaan oli vielä olemassa. Se ei ole ihme, sillä kyseinen suklaajuustokakku on todella hyvää! Lisäksi kakun valmistaminen on ihan älyttömän helppoa, eikä aineksiakaan ole kuin muutama.

Suklaajuustokakku valmistuu kokonaan ilman liivatetta tai muuta hyytelöimisaineita, ja lopputuloksena onkin hyllyvän tytinän sijaan ihanan moussemainen rakenne ja täyteläinen maku. Täytemassa muodostuu soijavispistä ja suklaasta, eli se on tosi helppo valmistaa. Kakussa ei ole mitään juustoa tai sen kaltaista tuotetta, mutta nimesin kakun silti suklaajuustokakuksi, kun tätä kuitenkin tarjotaan juustokakun tapaan.

Ainestensa puolesta kakku sopii niin vegaanille kuin maito- ja muna-allergisellekin.  Itse tein kakun pohjan digestivekekseistä, mutta vaihtamalla ne gluteenittomiin kekseihin kakusta saa helposti myös gluteenittoman. (Kannattaa toki varmistaa, että myös käyttämäsi suklaa sopii näihin erityisruokavalioihin.)

Alkuperäisen ohjeen bongasin Veikeä verso -blogista. Siinä kakku oli maustettu piparminttuöljyllä, jonka  itse jätin pois. Vaihtoehtoisesti kakkua voisi kokeilla maustaa vaikkapa raastetulla appelsiininkuorella. Koristelun voi toteuttaa mielensä mukaan. Kuvassa olevan kakun leivoin kesällä, kun marjasesonki oli parhaimmillaan.

Kakku ei kooltaan ole kovin suuri, joten jos on isompi porukka tulossa kylään, kannattaa harkita tupla-annoksen tekemistä - koska kauppansa tämä kyllä varmasti tekee! :)





Vegaaninen suklaajuustokakku

(noin 8 annosta)

Pohja:
60 g margariinia
170 g digestivekeksejä

Täyte:
200 g tummaa suklaata
1 prk (250 ml) Alpron vaahtoutuvaa soijakermaa
(2 rkl tomusokeria)

Koristelu:
esim. sesongin marjoja tai hedelmiä

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita keksimuru ja sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle.
2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vaahdota soijakerma ja lisää joukkoon suklaa samalla sekoittaen. Mausta tarvittaessa tomusokerilla.
3. Kaada mousse vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele mieleiselläsi tavalla.

Saatat pitää näistä

8 kommenttia

  1. Haa! Täällähän mainitaan oma Veikeä Verso nuppuseni. Tämä kakku on meilläpäin saavuttanut kovasti suosiota. Ja sitä voi tosiaan varioida vaikka kahvilla, maapähkinävoilla ja mitä nyt keksiikin. Oma ikisuosikkini on silti minttu :)

    Onnea ja iloa uudelle blogille ja sen parissa puuhaavalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, ensimmäinen kommentti blogissa! Tämä on todellakin loistokakku, joten kiitos inspiraatiosta. :) Ja oih, maapähkinävoi kuulostaa aivan ihanalta....

      Poista
  2. Olisin muuten liittynyt lukijaksi jos siihen olisi mahdollisuus. Saisi tietää uusista kirjoituksista ja voisi käydä kurkkaamassa. Kun täällä kerta on näin mielenkiintoisia reseptejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula, hyvä huomio! Onnistuisiko nyt lukeminen? Kävin vähän ottamassa mallia blogistasi. :) Ensimmäisen kommentoijan lisäksi saat kunnian olla myös ensimmäinen lukija!

      Poista
  3. Hihi! Kiitos kunniasta, mutta ei tuo liittyminen vielä onnistunutkaan. Omassa blogissani se lukijapalkki löytyy kun menee ensin blogin yleiskatsaukseen, vasemmasta palkista valitsee "ulkoasu", sitten siellä on niitä gadgeteita, joista saa valittua sen lukijuusjutun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kumma, ettei vieläkään onnistu... Lisäsin Lukijat-gadgetin ja myöskin Bloglovin'-gadgetin, joiden kautta pitäisi onnistua - käsittääkseni ainakin. :D

      Poista
  4. Kuulostaa herkulliselta! Jos teen annoksen tuplana, mikähän olisi sopivan kokoinen vuoka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, ja pahoittelut, että vastaus on viipynyt! 26-senttinen vuoka ainakin riittänee. Mielestäni olen ainakin siihen tehnyt tuplana. :)

      Poista