Suppilovahvero-pastavuoka

syyskuuta 28, 2015

Pastavuoat ja makaronilaatikot ovat suomalaisten suosikkiruokia, jotka yleensä maistuvat koko perheelle. Laatikkoruuat ovat siitäkin kivoja, että niitä voi tehdä reilun annoksen kerralla. Omassa huushollissa ruoankulutus ei ole suuren suurta, eikä ole kiva syödä samaa ruokaa montaa päivää putkeen. Tapanani onkin tehtailla aina välillä reilu satsi ruokaa, jonka pakastan annoksina. Näin voi kätevästi napata annoksen töihin tai kotona syötäväksi silloin, kun ei ole aikaa kokata. Pastavuoat sopivat tähän tarkoitukseen hyvin.

Tällä kertaa käytin ruokaan Torino-merkkistä tummaa proteiinipastaa, josta saa kätevästi pientä proteiinilisää. Tuote sisältää proteiinia 23 g ja kuituakin 6 g / 100 g. Aineksina ovat mm. vehnägluteeni ja kaurakuitu. Mielestäni erittäin kelpo tuote! Lisäksi pastavuokaan päätyi tällä kertaa soijarouhetta sekä äitini poimimia ja kuivaamia suppilovahveroita. Suppikset antavat aivan ihanaa makua ruokaan!








Suppilovahvero-pastavuoka
(5-6 annosta)

500 g pastaa (esim. Torino tumma + proteiini)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
2 ½ dl soijarouhetta (suosin VegeSun-merkkistä)
pari-kolme reilua kourallista kuivattuja suppilovahveroita (tai n. 1 l tuoreita)
1 ½ tl savupaprikaa
2 tl timjamia
1 tl oreganoa
mustapippuria
5 dl + 2-3 dl kasvislientä
suolaa
2 prk (á 2 dl) kaurakermaa
1 rkl vehnäjauhoja

1. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, mutta vähennä ohjeen keittoajasta pari minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne paistinpannulla. (Jos käytät tuoreita sieniä, paista niistä ensin pois nesteet ja lisää vasta sitten pannulle öljy ja sipulit kuullottumaan.) 
3. Lisää kuiva soijarouhe ja pyörittele sitä hetki pannulla. Lisää mausteet ja murenna joukkoon myös sienet. Lisää 5 dl kasvislientä pannulle parissa erässä. Kuumenna, kunnes kaikki neste on imeytynyt.
4. Yhdistä pasta ja soijarouheseos ja mausta maun mukaan suolalla. Levitä uunivuokaan. 
5. Sekoita keskenään 2-3 dl kasvislientä (itse laitoin 2 dl, mutta 3 dl olisi voinut olla sopivampi), kaurakerma sekä vehnäjauho ja kaada seos pastavuoan päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.




Saatat pitää näistä

0 kommenttia