Tofu kung pao

kesäkuuta 02, 2016

Kung pao on makean mausteinen kiinalainen klassikko. Maukas kasvisversio valmistuu näppärästi tofusta.

Törmäsin jokin aika sitten Soppa 365:n kana kung pao -reseptiin. Reseptin makumaailma inspiroi, joten kokeilin samaa tofulla. Kung pao -ruuat ovat tuttuja kiinalaisten ravintoloiden ruokalistoilta, mutta rehellisesti sanottuna en ole yhtään varma, olenko koskaan syönyt niitä. Ainakaan en muista makua tarkkaan. En siis mene takuuseen tämän reseptin autenttisuudesta. Veikkaanpa, ettei ainakaan balsamico ole kovin yleinen tuote kiinalaisessa keittiössä. :) Mutta toisaalta, jokainen kokkaa ruuan aina omalla tavallaan, ja tuskin Kiinassakaan on yhtä ainoaa oikeaa tapaa. Hyvää tämä ainakin on!

Muokkasin omaa reseptiäni jättämällä esimerkiksi marinointivaiheet ja erikoisimmat raaka-aineet pois. Tällä ohjeella tofu kun pao valmistuukin salaman nopeasti, joten se sopii hyvin kiireisiin arki-iltoihin, kun ruoka pitää saada eteen nopeasti. Lisäkkeenä maistuu keitetty riisi ja vaikkapa höyrytetty parsakaali. Myös paistetut herkkusienet kevyesti soijakastikkeella maustettuna toimivat.




Tofu kung pao
(2 annosta tai 1 annos todella nälkäiselle)

1 pkt (250 g) tofua
2-3 rkl suolapähkinöitä tai kuorittuja maapähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
2-3 kevätsipulinvartta
1 1/2 rkl rypsiöljyä (tai maapähkinäöljyä, jos omistat)

Kastike:
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tummaa balsamicoa
4 tl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
2 tl seesamiöljyä
1 tl riisiviinietikkaa
n.1 tl Srirachaa tai muuta chiliä
n. 1/4 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi
keitettyä riisiä


1. Kuutioi tofu. (Itse tykkään aika pienistä kuutioista, jolloin tofu ottaa mauka paremmin.) Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna kevätsipuli, pidä vaaleat ja vihreät osat erillään. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ksekenään.
2. Jos käytät kuorittuja päähkinöitä, paahda ne kuivalla paistinpannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Suolapähkinät ovat tähän ruokaan kätevä tuote, koska ne ovat valmiiksi paahdettuja, eikä niille tässä vaiheessa tarvitse tehdä mitään.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää tofu ja paistele muutama minuutti, kunnes se on saanut kullankeltaisen paistopinnan. Tässä vaiheessa kannattaa käyttää aika kovaa lämpöä, itse käytin levyn suurinta tehoa. Vähennä hieman lämpöä ja lisää kevätsipulin vaalea osa, valkosipuli ja inkivääri. Paista vielä hetki.
4. Kaada tofun päälle kastike, sekoita ja siirrä pannu liedeltä. Sekoita joukkoon pähkinät ja ripottele kevätsipulin vihreät osat pinnalle. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.






Saatat pitää näistä

2 kommenttia

  1. Tosi hyvä pikaruoka! Tykättiin, kiitos helposta ohjeesta! Oikaisin vielä ja korvasin sokerin ja chilin vielä sweet chili kastikkeella.

    VastaaPoista