Thaimaalainen tofu-nuudelisalaatti || Thai Noodle Salad With Tofu

kesäkuuta 12, 2016

Raikas thaimaalainen tofu-nuudelisalaatti sopii mitä parhaiten kesään. Limen, korianterin ja chilin combo on yksinkertaisesti vastustamaton!

Kun starttasin Ruokakonttuurin viime vuonna alkusyksystä, lisäsin jo silloin to do -listalle, että kesän tullen jokin thai-salaatti on ehdottomasti saatava blogiin. Thai-henkiset salaatit nimittäin ovat ihanan raikkaita ja siten loistavia kesäruokia. Kuka muu tunnustaa olevansa hullaantunut limen, korianterin ja chilin yhdistelmään? :) Minua tämä makuyhdistelmä inspiroi nimenomaan kesäisin, ehkä juuri raikkautensa vuoksi. Yleensä tähän yhdistelmään liitetään myös kalakastike, mutta vegeversioon soijakastike sopii oikein mainiosti korvikkeeksi.

Tässä salaatissa yhdistyvät tuoreet kasvikset, riisinuudelit ja rouskuvat suolapähkinät. Proteiiniksi käytin salaattiin tofua, jonka maustoin paistamisvaiheessa samoilla aineksilla, joita käytin kastikkeeseenkin. Jos salaattiin haluaa vielä enemmän proteiinia, riisinuudelit voisi kokeilla korvata kikhernenuudeleilla, joita myydään ainakin Ruohonjuuressa.










Thaimaalainen tofu-nuudelisalaatti
(2 annosta)

Tofu:
1 pkt (250 g) tofua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl soijakastiketta
1/2 rkl limettimehua
2 tl sokeria
1/2 tl srirachaa
1 rkl öljyä

Salaattiin:
100 g riisinuudeleita
1 porkkana
pala kurkkua
2 keväsipulinvartta
1/2 dl suolapähkinöitä
3/4 dl korianteria hienonnettuna
jääsalaattia tai muuta rapeaa salaattia

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl soijakastiketta
n. 3 rkl limettimehua
2 tl sokeria
1 tl srirachaa 
1 rkl öljyä


1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne lävikössä kylmällä vedellä. Kuori porkkana ja viipaloi se kuorimaveitsen avulla ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna keväsipuli ja korianteri. Yhdistä kulhossa salaatin ainekset jääsalaattia lukuun ottamatta. Revi salaatti lautasille.
2. Hienonna valkosipulinkynsi kastiketta varten. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita nuudeliseoksen joukkoon. Jätä odottamaan siksi aikaa, kun valmistat tofun.
3. Kuutioi tofu pieniksi kuutioiksi. (Näin se ottaa makua paremmin.) Hienonna valkosipulinkynsi tofun kastiketta varten. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta.
4. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää tofu ja paista sitä noin 5 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskeaa. Vähennä liedestä lämpöä, vedä pannu sivuun ja kaada pannulle tofun kastike. (Toimi näin, ettei kastike pääse palamaan.) Laita pannu takaisi liedelle ja paistele vielä hetki, jotta kastike imeytyy ja maustaa tofun.
5. Levitä nuudeliseos kastikkeineen salaattipedille. Lisää päälle paistettu tofu. Viimeistele vielä korianterilla ja suolapähkinöillä.








*************
Summary in English

Fresh Thai salads are perfect summer food! Mix of cilantro, chili, lime and garlic is one my favorite flavor combos - especially in summer time. Usually fish sauce is added to this combo but for vegan version soy sauce goes very well, too. Fresh vegetables and crunchy peanuts with rice noodles are the base for this salad. To get some protein, I added tofu with the same spices I used for dressing.


Thai Noodle Salad With Tofu
(2 portions)

Tofu:
250 g tofu
1 garlic clove
1 tbsp soy sauce
1/2 tbsp lime juice
2 tsp sugar
1/2 tsp sriracha
1 tbsp oil

Salad:
100 g rice noodles
1 carrot
piece of cucumber
2 spring onions
50 ml salted and roasted peanuts
75 ml roughly chopped cilantro
crispy lettuce

Dressing:
1 garlic clove
about 2 tbsp soy sauce
about 3 tbsp lime juice
2 tsp sugar
1 tsp sriracha
1 tbsp oil


1. Cook noodles according to package instructions. Drain in a sieve and rinse with cold water. Peel carrot and cut it to thin slices. Cut also cucumber to slices. Chop spring onions and coriander. Combine all the salad ingredients, except lettuce, in a bowl. Rip lettuce to two plates.
2. Make dressing. Chop garlic. Mix all the ingredients and combine with noodle mix. Set a side.
3. Prepare tofu. Cut tofu into small cubes. Chop garlic. Mix garlic, soy sauce, lime juice, sugar and sriracha to make sauce for tofu.
4. Heat up oil in a frying pan. Add tofu and fry it about for 5 minutes until it's golden-brown. Pour sauce to the pan and keep frying for a moment to make tofu to absorb flavors from the sauce. Be careful not to burn the sauce!
5. Set noodle mix with its dressing on lettuce. Add fried tofu on the top. Garnish with salted peanuts and cilantro.

Saatat pitää näistä

2 kommenttia