Kurpitsa-kvinoasalaatti

lokakuuta 07, 2015

Kokkasin taannoin myskikurpitsasta keittoa, ja nyt kurpitsakokkailut saavat jatkoa ruokaisan salaatin muodossa. Käytin pohjana kvinoaa, joka sopii hyvin ruokaisiin salaatteihin. Tykkään suosia kotimaista ohraa ja joskus käytän täysjyväcouscousiakin, mutta kvinoa tuo mukavaa vaihtelua. Sen etuina ovat myös gluteenittomuus sekä hyvät ravintoarvot.

Tässä salaatissa paahdetun kurpitsan makeus yhdistyy ihanan sitruunaiseen kastikkeeseen. Kvinoan kaveriksi lisäsin joukkoon myös kikherneitä antamaan lisäproteiinia ja ruokaisuutta. Salaatti sopii ateriaksi leivän kanssa tai vaikkapa illanistujaisiin. Totesin, että parhaimmillaan salaatti on pian valmistuksen jälkeen. Halutessaan sitä voi kuitenkin hyvin esivalmistella keittämällä kvinoan (ja kikherneet, ellet sitten käytä säilyketavaraa) jo edellisenä päivänä.








Kurpitsa-kvinoasalaatti
(4 annosta)

1/2 (n. 500 g kuorineen) myskikurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kvinoaa
4 dl vettä
4 tomaattia
4 dl keitettyjä tai säilöttyjä kikherneitä
tuoretta korianteria hienonnettuna

Kastike: 
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
n. 1/2 dl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria

1. Kuori ja kuutioi kurpitsa sopiviksi paloiksi. Pyöräytä palat kulhossa oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kuutiot pellille leivinpaperin päälle. Paahda kurpitsat kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Huuhtele kvinoa siivilässä. Kuumenne vesi kiehuvaksi, mausta se 1/4 tl:lla suolaa ja lisää kvinoa. Keitä kvinoa kypsäksi kannen alla noin 15 minuuttia ja valuta sen jälkeen siivilässä. Anna jäähtyä.
3. Pilko tomaatit. Nostele salaatin ainekset keskenään sekaisin.
4. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset salaatin joukkoon. Tarjoa hyvän leivän kanssa.











Saatat pitää näistä

0 kommenttia