Pähkinäparmesaani

lokakuuta 11, 2015

Pähkinäparmesaani on vegaaninen korvike maidosta valmistetulle parmesaanille. Olemassa on valmiinakin myytäviä vegaanisia parmesaani"juustoja", joita en toistaiseksi ole testannut. Erilaiset vegejuustot ovat tekemässä tuloaan erikoiskaupoista tavallisiinkin ruokakauppoihin, joten lähitulevaisuudessa tulee varmasti tehtyä niiden kanssa lähempää tuttavuutta.

Pähkinäparmesaani valmistuu nopeasti ja näppärästi. Sen makua ei ihan voi verrata oikeaan parmesaaniin, mutta tykkään kovasti sen juustomaisesta ja suolaisesta mausta. Juustoinen maku tulee ravinto- eli oluthiivahiutaleista, joita voi ostaa erikoiskaupoista, esimerkiksi Punnitse ja Säästä -kaupasta tai Ruohonjuuresta. Useimmiten niitä taidetaankin käyttää ruuassa maun vuoksi, mutta ne ovat myös B-vitamiinin lähde. Suolaa saa pähkinäparmesaanissa mielestäni olla aika reippaasti, koska onhan oikeakin parmesaani suolaista. Halutessaan suolan määrää voi kuitenkin vähentää.

Pähkinäparmesaani sopii hyvin pastaruokien ja salaattien kaveriksi, mutta myös vaikkapa leipien päälle ripoteltavaksi. Aika ihania ovat avokadolla, tomaatilla, basilikalla ja pähkinäparmesaanilla päällystetyt leivät!


Pähkinäparmesaani
noin 3 dl

70 g kuorittuja manteleita
100 g cashewpähkinöitä
3 rkl ravintohiivahiutaleita
n. ¾ tl suolaa

1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes koostumus on sopivan hienoa. (Itse käytin Bamixin myllyosaa, joka on tällaisiin oiva väline. Siinä valmistin parmesaanin parissa erässä, koska mylly on kooltaan aika pieni.)
2. Säilytä pähkinäparmesaani kannellisessa astiassa jääkaapissa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia