Ruis-mustikkavispipuuro

syyskuuta 23, 2017

Lusikoi kuohkeaa ruis-mustikkavispipuuroa aamiaiseksi tai välipalaksi.Kattilallinen valmiiksi tehtyä vispipuuroa on arjen keskellä on oiva aamiainen. välipala tai iltapala - ja miksei osa hidasta viikonloppuaamiaistakin. Puuro vaan kiehumaan kattilaan, ja sen jälkeen jäähdytys ja vatkaus kuohkeaksi. Tein vispipuuron vaihteeksi kuitupitoisista ruisjauhoista ja käytin marjoina mustikoita, joita tuli kesällä poimittua aika reilusti. Jälleen kerran mustikan ja rukiin yhdistelmä toimii tässäkin.

Omasta mielestäni parhaiten ruis-mustikkavispipuuron kanssa maistuu kylmä kauramaito. Jos et jaksa tehdä puutosta kylmää vispipuuroa, voit hyvin syödä sen myös lämpimänä.


Mutta puurosta toiseen aiheeseen: Miten kävi Kotilieden ruokablogikilpailussa, josta kerroin teille muutama viikko sitten? Osallistuin tosiaan kisaan, jossa etsittiin ruokablogeja Kotiliesi.fi:n uuteen ruokablogiyhteisöön. Pääsin finaaliin, josta ns. voittajat valittiin yleisöäänestyksellä. Sain äänestyksen jälkeen tiedon, että blogini on näiden voittajien joukossa. Tämä oli tietysti todella iloinen uutinen! Voittajille tarjottiin paikkaa ruokablogiyhteisössä, ja tarkat speksit ja sopimusehdot tälle yhteistyölle sain finaaliäänestyksen ratkettua. Superkiitollisena saamistani äänistä tein kuitenkin ehtojen pohjalta päätöksen olla lähtemättä mukaan blogiyhteisöön ja jatkaa blogini pitämistä vanhaan tuttuun tapaan.

Mutta tiedättekö, olen ihan äärettömän kiitollinen äänistänne kilpailussa! Finaalivaihe ei vielä sitonut bloggaajia mihinkään, ja tiesin kilpailusta silloin oikeastaan saman verran kuin äänestäjätkin. Eli tosin sanoen en osallistuessani oikein itsekään tiennyt, mitä ihan tarkalleen olisi luvassa. Vaikka lopputulos olikin nyt tällä kertaa tämä, itse kisa oli hieno kokemus - ja suuri osa siitä on juurikin teidän äänestäjien ansiota! Kiitos. <3


Mutta tästä puuroreseptin pariin. :)


Ruis-mustikkavispipuuro
(4-5 annosta)

1 l vettä
6 dl mustikoita
3 dl ruisjauhoja
(1/4 tl suolaa)
n. 1 dl sokeria

  1. Mittaa kattilaan vesi ja mustikat. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan nesteeseen ruisjauhot vähän kerrallaan, samalla hyvin vispilällä vatkaten. Hauduta puuroa kannen alla 45 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta halutessasi suolalla sekä maun mukaan sokerilla.
  2. Ruis-mustikkaruispuuro maistuu hyvältä lämpimänä, mutta vielä parempaa se on vispipuurona. Anna puuron jäähtyä täysin kylmäksi ja vaahdota se sen jälkeen sähkövatkaimella kuohkeaksi. Nauti kylmän kauramaidon tai muun kasvimaidon kanssa.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia