Tomaattinen kikherneomeletti

syyskuuta 05, 2017

Tomaattinen kikherneomeletti on pelastus kiireiselle kokille. Omeletti valmistuu nopeasti, ja täytteitä voi varioida fiiliksen mukaan.



Munakas on monille ruokavalinta niihin hetkiin, kun pitää nopeasti saada jotain täyttävää ruokaa lautaselle. Munakkaan korvikkeen voi tehdä myös vegaanisesti täysin kasvipohjaisista aineksista, sillä gramjauhoista syntyy nopeasti kikherneomeletti. Gram- eli kikhernejauhot tekevät omeletista ruokaisan ja proteiinipitoisen, eli senkin puolesta kikherneomeletti toimii hyvin kananmunaomeletin korvikkeena.

Simppeleimmin kikherneomeletti syntyy gramjauhoista, vedestä ja mausteista. Viime aikoina olen tykästynyt tomaattiseen versioon, joka saa makua tomaattisoseesta. Tavallaan tämä onkin eräänlainen versio aiemmin postaamastani tomaattisesta kasvispannarista, joka niin ikään saa hyvää makua tomaatista.

Tykkään täyttää omelettini paistetuilla ja tuoreilla kasviksilla sen mukaan, mitä milloinkin sattuu kaapista löytymään: paprika, kesäkurpitsa, munakoiso, lehtikaali, sipuli, tomaatti, sienet, rucola, pinaatti... Jos nälkä on iso, voi täytteeseen lisätä myös vaikka tofua tai papuja. Omeletin voi toki nauttia pelkän salaatinkin kanssa. Tähän versioon päätyi täytteeksi paistettua munakoisoa sekä tuoretta tomaattia, suippopaprikaa ja basilikaa.

Kikherneomeletin paistamisessa tärkeää on, että paistinpannu on hyvä. Parin euron halpispannua en tähän hommaa suosittele. Gramjauhot ostan aina etinisistä kaupoista, joissa niitä myydään tosi edulliseen hintaan.





Tomaattinen kikherneomeletti
(yhdelle)

1 dl gram- eli kikhernejauhoja
reilu 1 dl vettä
2 rkl tomaattisosetta
1-2 tl öljyä (esim. oliiviöljy tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
1/2 tl timjamia
suolaa
mustapippuria

Täyte:
tuoreita tai paistettuja kasviksia + halutessasi esim. tofua tai papuja

Paistamiseen:
öljyä


  1. Mittaa omeletin ainekset kulhoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Jätä turpoamaan siksi aikaa, kun valmistelet täytteen. Koostumuksen kuuluu olla melko paksua, mutta taikinan kuuluu kuitenkin levitä pannulle.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista omeletti kohtalaisella lämmöllä kummaltakin puolelta. Kannattaa antaa omeletin kypsyä kunnolla sisältä, sillä raakana gramjauhoissa on pistävä maku. Tarjoa täytteiden kanssa.

Saatat pitää näistä

3 kommenttia

  1. Tästäpä muistui mieleeni taannoin telkkarissa esitetty ohjelma nizzalaisesta katuruuasta nimeltä socca, eli valtavalla pannulla paistettu ohuenohut kikhernelätty. Koettu ei ole mutta vesi jäi kielelle! Pitää kokeilla! Googlaamalla "socca nizza" löytyy huikea määrä kuvia ym. linkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Socca on minullekin tuttu termi, ja kikherneomeletteja voi tosiaan pitääkin eräänlaisina soccan muunnoksina.

      Poista
  2. Moi, onko reseptissä käytetty tomaattisose sama asia kuin tomaattipyre?

    VastaaPoista