Maapähkinä-linssicurry

syyskuuta 14, 2017

Tämä linssicurry saa aivan mahtavan maun maapähkinävoista ja harissasta.


Rakastan maapähkinävoita, mikä on ehkä saattanut käydä blogista ilmi joskus aiemminkin. Aika usein käy niin, että ostan purkillisen maapähkinävoita johonkin ruokaan tai leivonnaiseen, mutta loppu purkillinen hupenee kaapista kuin itsekseen. Onko tuttu kuvio jollekin muulle?

Ihanasta maapähkinävoista lähti idea myös tähän mausteiseen linssicurryyn. En halunnut maustaa currya intilaisittain, joten päädyin makumatkallani jonnekin Pohjois-Afrikkaan. Chocochilin ihanasta maapähkinä-bataattikeitosta sain idean maustaa curryn harissalla. Harissa on eri mausteita sisältävä tulinen maustetahna, joten koostumuksessa on eroja eri merkkien välillä. Yleisimmin kaupoista taitaa löytyä Al'Fez-merkkistä harissaa, josta itse tykkään kovasti. Siinä on mukana aavistus anista, joka tuo ruokiin tosi kivan säväyksen. Kannattaa kokeilla! Maapähkinävoi antaa currylle ihanan pähkinäisen maun, ja lisäksi pehmesin kokonaisuutta vielä kookosmaidolla.

Nyt täytyy sanoa, että tästä currysta tuli heti yksi uusi lemppariruokani! Ehdinkin ensimmäisen satsin jälkeen tehdä jo toisen annoksen. Toivottavasti tykkäätte yhtä paljon kuin minä!



Maapähkinä-linssicurry
(4-5 annosta)

2 (200 g) sipulia
2 reilun kokoista valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
n. 1 1/2  rkl harissatahnaa (Al'Fez)
1 1/2 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
2 1/2 dl punaisia linssejä (kuivia)
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
n. 3 dl vettä
3/4 tl suolaa
3 rkl maapähkinävoita
1-2 dl kookosmaitoa (itse laitoin 1 dl)

Pinnalle:
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää harissa (lisää varovasti samalla maistellen, sillä eri merkkien harissojen tulisuus vaihtelee!), huhmaressa rouhittu korianteri sekä juustokumina ja kääntele vielä hetki kasarissa.
  2. Lisää kasariin huuhdellut linssit sekä tomaattimurska, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes linssit ovat kypsiä. 
  3. Sekoita curryyn lopuksi maapähkinävoi ja kookosmaito. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, jos rakenne tuntuu liian paksulta. Kuumenna vielä tarvittaessa. Tarjoa maapähkinä-linssicurryn kanssa basmatiriisiä. Viimeistele annokset ripottelemalla päälle tuoretta korianteria rouhittuja suolapähkinöitä.

Saatat pitää näistä

3 kommenttia

  1. Tämä sinun blogi on kyllä huippu hyvä! Aivan super hyviä reseptejä, löysin juuri sattumalta instagramin kautta. Onneksi löysin! Ensi viikolla taas ruoat suunniteltu ;) Kiitos, ihanaa kevät -talvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onpa kiva kuulla, että resepteistäni on iloa. :)

      Poista
  2. Tämä ohje meni jatkoon! Ensi kerralla kokeilen tehdä tuon maapähkinävoin itse. Ylen sivuilla oli mm. ohje, samoin Kinsukikissan sivuilla

    VastaaPoista