Vegaaninen puolukkapiirakka - helppo resepti ja taatusti muhkea lopputulos!

syyskuuta 07, 2021



Kunnia tämän reseptin oivaltamisesta menee äidilleni. Parikin kertaa vanhempien luona käydessä äiti on leiponut puolukkapiirakkaa blogini arkistosta löytyvän raparperipiirakan reseptillä. Resepti on varsin helppo, ja tarvitset siihen tosi tavallisia raaka-aineita. Silti tuloksena on komean muhkea ja mehevä piirakka. Täydellinen matalan kynnyksen leivottava!

Pienenä twistinä vanhaan ohjeeseen verrattuna laitoin muruseokseen kookoshiutaleita ja fariinisokeria, kaurahiutaleiden ja sokerin sijaan. En totta puhuen ole varma, oliko äidin versiossa niin, mutta ihanaa se joka tapauksessa on! Karamellisoitunut ja kivasti kookoksinen kerros toimii tosi hyvin kirpeän happamien puolukoiden päällä. Puolukkapiirakka on tietysti parhaimmillaan, kun tarjoat kaverina vaniljajäätelöä tai -kastiketta.





Vegaaninen puolukkapiirakka

4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
50 g vegaanista margariinia
2 1/2 dl kauramaitoa
4 dl puolukoita (tuore tai pakaste)

Muruseos
75 g vegaanista margariinia
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl kookoshiutaleita

  1. Sulata margariini pohjataikinaa varten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon margariini ja kauramaito, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle puolukat.
  2. Sekoita muruseosta varten pehmeä margariini, fariinisokeri ja kookoshiutaleet. Ripottele seos piirakan päälle.
  3. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Huom! Piirakasta tulee tosi muhkea. Piirakkavuokasi koosta riippuen on mahdollista, että muruseosta saattaa tipahtaa vuoan reunojen yli. Siksi on hyvä laittaa varuiksi uunin alatasolle pelti, ettei uuni sotkeennu. Tarjoa haalean tai jäähtyneen piirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia