Tuunattu purkkihernekeitto - näin saat vaihtelua tuttuun hernariin

syyskuuta 20, 2021


Purkkihernekeitto on mielestäni oikein kelpo arkiruoka niihin hetkiin, kun en ole ehtinyt tai jaksanut kokata. Hernaripurkki lähtee usein mukaan myös retkelle tai mökille. Täydellinen, mukavan proteiinipitoinen valmisruoka! Lempparituotteeni on lihaton Pirkka Luomu hernekeitto, joka sisältää vain hernettä ja suolaa. Jostain syystä en ole niin innostunut mm. porkkanapaloista hernekeiton joukossa, mistä syystä juuri tämä tuote on mieleeni. 

Vähän vahingossa keksin, että aina hernaria ei aina tarvitse syödä sellaisenaan, vaan sen voi tuunata! Meirami ja loraus (kaura)kermaa ovat toki tuttu juttu, mutta mausteilla keittoon saa halutessaan myös ihan erilaisen makumaailman. Tässä versiossa on intialaisia mausteita ja kookosmaitoa. Tuloksena tuttu soppa kivalla uudella twistillä! Ja syödäänhän Intiassakin vähän saman tapaisia keittoja linsseistä tehtynä. Olisi toki voinut lisätä kuivamausteiden lisäksi myös tuoretta inkivääriä tai valkosipulia, mutta halusin mennä mahdollisimman helpolla kaavalla. Kuivamausteiden sijaan myös currytahna toimisi kivasti. Ensi kerralla kokeilen jotain muuta makumaailmaa ja ehkäpä täydennän tätä postausta sen myötä!


Intialainen hernekeitto purkkihernarista

(2 pienehköä tai 1 iso annos)

1 tlk (435 g) lihatonta hernekeittoa (Pirkka Luomu on suosikkini!)
1 dl kookosmaitoa tai kaurakermaa 
1-1 1/2 dl vettä
3/4 tl juustokuminaa
pari ripausta kurkumaa
3/4 tl garam masalaa
chilihiutaleita

Lusikoi kattilaan hernekeitto ja huuhtaise tölkki vedellä. Lisää kookosmaito ja mausteet. Sekoita, kiehauta ja tarjoa. Saatat pitää näistä

2 kommenttia

 1. Versio "superhelppo", olen joskus harrastanut sekoituksia, joissa purkkihernaria jatketaan muilla "lisää vain vesi"-eineksillä, tyyliin meksikonpata tai intianpata... riisit ja muut tykötarpeet tietty muuttaa tekstuuria sen verran että lopputuloksen voi suosiolla antaa olla jossain keiton ja muhennoksen välimaastossa kuin varsinaisena keittona.
  Mutjoo, intialaisen keittiön mausteet menevät kyllä hyvin purkkihernariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. :D En olekaan kuullut purkkihernari & meksikonpata -sovelluksesta. Mutta... miksipäs ei!

   Poista