Kardemumma-mustikkajäätelö

heinäkuuta 12, 2019Alkaa taas olla aika mustikkaherkkujen! Jos mustikat eivät vielä ole ehtineet kypsiksi, niin nyt on viimeiset hetket tuhota edellisen kesän sato - jos siis sellaista satuit saamaan. Niin onneton kun mustikkatilanne oli viime kesänä ainakin osassa maata. Itä-Suomessa mökin lähellä jouduimme haromaan lähes tyhjiä mustikanvarpuja, mutta onneksi vanhempieni luota Länsi-Suomesta löytyi ihan kelpo apajat. Niinpä mustikoita on riittänyt meidän pakastimessa näihin päiviin asti.

Viime vuoden mustikat olivatkin oiva sijoitettava jäätelöön, jota halusin kokeilla kondensoidusta kookosmaidosta. Kondensoitua kookosmaitoa on aiemmin saanut vain erikoiskaupoista, mutta nyt sitä on tullut ihan tavallisiin ruokakauppoihin. Itse asiassa kokeilin nyt ensimmäistä kertaa jäätelöä ylipäätään mistään kondensoidusta maidosta. Ei-vegaaniset reseptit kondensoidusta maidosta ovat viime vuosina yleistyneet aika paljon, koska jäätelöpohja on niin helppo valmistaa: kondensoitua maitoa ja kermaa + makuaineet. Oikeita maitotuotteita en kuitenkaan ole viime vuosina juuri ostellut, niin pitikin nyt heti päästä testaamaan samaa ideaa vegaanisena.

Jäätelö totta tosiaan valmistui helposti vain muutamasta raaka-aineesta ja rakenteesta tuli todella hyvä! Jäätelö oli sopivan pehmeää kauhottavaksi heti pakastimesta ottamisen jälkeen. Myös mausta tuli hyvä - jos pidät kookoksesta. Ainakin omasta mielestäni kookoksen maku tulee aika selvästi esiin lopputuotteessa, joten en uskalla suositella reseptiä kookoksen makua vierastavalle. Muussa tapauksessa kannattaa kokeilla!

Edit. Tsekkaa myös tästä postauksesta myöhemmin kehittämäni toimiva pohja vegaaniseen jäätelöön sekä vinkit sen maustamiseen!
Kardemumma-mustikkajäätelö

(6 annosta)

1 prk (250 ml) kauravispiä (Kaslink Aito)
1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa (Spice Up)
4 dl mustikoita
1 tl kardemummaa

  1. Vaahdota kauravispi. Sekoita joukkoon kondensoitu kookosmaito ja kardemumma.
  2. Jos käytät pakastemustikoita, sulata niitä mikrossa hieman. Soseuta mustikoista puolet. (Itse soseutin vain 1 dl:n, mutta totesin, että isompi määrä soseena olisi ollut parempi.) Sekoita sose ja kokonaiset mustikat jäätelömassaan. Kokonaisena olevat mustikat saavat rikkoutua.
  3. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja jäädytä yön yli. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa jäätymisen aikana. Jäätelö oli ainakin minulla sopivan pehmeää kauhottavaksi heti pakastimesta ottamisen jälkeen.
Saatat pitää näistä

0 kommenttia