Simppelit kikhernepihvit

lokakuuta 23, 2017

Simppelit kikhernepihvit valmistuvat käden käänteessä vaikka arki-illankin ruoaksi perunamuusin tai uunijuuresten seuraksi.



Olen näköjään lähtenyt blogissa linjalle nopeat ja helpot arkiruoat. Mutta mikäs siinä, kun oikeasti niitä arkiruokia tulee kokkailtua kaikkein eniten. Makeisiinkin herkkuihin on mietintämyssyssä muhimassa ideoita, jotka olisi tarkoitus päästää toteuttamisasteelle lähiaikoina.

Minulla on kuiva-ainekaapissa on aina varastossa ainakin pari purkkia säilykekikherneitä. Väsymättömänä hummusfanina kikherneet usein päätyvät jonkinlaiseen hummukseen, mutta myös arki-illan simppelit kikhernepihvit valmistuvat niistä tosi kätevästi. Aina ei jaksa olla niin suunnitelmallinen ja aikaansaava, että keittäisi kikherneet itse ja pakastaisi ne myöhempää käyttöä varten. Lisäsin pihveihin vähän porkkanaraastetta mehevöittämään massaa ja kiinteyttäväksi ainesosaksi terveellisiä kikhernejauhoja ja kaurajauhoja. Mausteena käytin nyt yrttejä, mutta tokihan kikhernepihveihin saa helposti vaikka intialaisen vivahteen maustamalla ne currytahnalla tai muilla intialaisilla mausteilla. Pihvit maistuvat hyvin ihan sellaisenaan, mutta aina parempi, jos ehdit valmistaa niille esimerkiksi kylmän jogurttikastikkeen.




Simppelit kikhernepihvit

(noin 10 kpl)

2 prk (a 380 g/230 g) kikherneitä (Pirkka)
2 pienehköä porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl kikhernejauhoja
1/2 dl kaurajauhoja (tarvittaessa gluteenittomia, jauhoin hiutaleista blenderissä)
1 1/2 rkl soijakastiketta
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
srirachaa tai muuta chiliä
mustapippuria

Paistamiseen:
öljyä

  1. Valuta kikherneet liemestään ja soseuta ne sauvasekoittimella karkeaksi. Idea on, ettei soseesta tule ihan tasaista, vaan joukkoon saa jäädä paloja kikherneistä. 
  2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kikhernesoseen joukkoon. Jos ehdit, voit antaa taikinan vetäytyä puolisen tuntia, mutta välttämätöntä se ei ole.
  3. Muotoile taikinasta pihvejä. Vedellä kostutetuilla käsillä tämä käy helpommin. Paista pihvit paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kypsäksi ja kauniin ruskeaksi kummaltakin puolelta. Raaka kikhernejauho maistuu pistävältä, joten varo paistamasta liian kuumalla teholla. Liian kuumalla pannulla pihvien pinta palaa ja sisus jää raa'aksi. Tarjoa pihvien kanssa esimerkiksi perunamuusia tai uunijuureksia.





Saatat pitää näistä

3 kommenttia

  1. Moi! Mua on aina vaivannut vastaavien pihvien paisto... myös tällä kertaa jäi vähän sisältä raa-aksi, osaatko sanoa miten paksu pihvi, paistoaika ja miten kovalla hellan pitäs olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Olisikohan paksuus reilu 1 cm. Itse yleensä paistelen maksimissaan lieden teholla 4 (kun asteikko on 0-6).

      Poista
  2. Otan vain värin pintaan ja laitan uuniin kypsymään.
    Näin myös ravintolan.keittiöissä pihvit valmistetaan.

    VastaaPoista