Paahdettu punajuuri-linssisalaatti

joulukuuta 11, 2015



Olen aivan hurahtanut itsetehtyyn mantelifetaan! Se sopii oivasti salaatteihin, ja yhteen sellaiseen se nyt päätyikin juuresten ja linssien kanssa. Tähän aikaan vuodesta kannattaakin ehdottomasti tehdä ruokaa upeista kotimaisista juureksista, jotka ovat nyt parhaimmillaan. Uunissa makeiksi ja pehmeiksi paahtuneet juurekset ovat aivan ihana makupari suolaisen mantelifetan kanssa. Maukkaat belugalinssit tekevät salaatista ruokaisan. Paahdettu punajuuri-linssisalaatti maistuu sellaisenaan ateriana tai vaikka joulupöydässä! Joka tapauksessa suosittelen testaamaan.

Ihan ensimmäisen kerran valmistin salaatin punajuurista ja palsternakoista, mutta useammin olen valmistanut sen pelkistä punajuurista. Kummallakin tavalla lopputulos on herkullinen! Olen valmistanut salaattia monenmoisiin kekkereihin ja se on aina saanut kehuja.

Edit. 15.11.2019 Tämä salaatti on edelleen yksi lempireseptini blogissa. Siksi päivit postaukseen uudet kuvat. Edelleen punajuuri-linssisalaatti ja siinä erityisesti mantelifeta kerää kehuja, kun tarjoan sitä ihmisille.




Paahdettu punajuuri-linssisalaatti

(4-5 annosta)

Juurekset

1,2 kg punajuuria (tai noin 700 g punajuuria + 500 g palsternakkaa)
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa siirappia
1 rkl valkoista balsamicoa
¾ tl suolaa
mustapippuria

Linssit

2 1/2 dl belugalinssejä
7 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
1 ½ rkl sitruunamehua
ripaus sokeria

Lisäksi

rucolaa
1 annos mantelifetaa



  1. Kuori ja paloittele punajuuret lohkoiksi. Laita lohkot uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, balsamico ja mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. (Jos käytät punajuurten lisäksi myös palsternakkaa, toimi näin: Kuori ja paloittele punajuuret ja palsternakat. Sekoita puolet öljystä, siirapista, balsmicosta, suolasta ja pippurista kulhossa. Pyöräytä punajuuret marinadissa ja levitä uunipellin toiselle puolelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Mausta palsternakat samoin kuin punajuuret. Ota pelti uunista ja lisää palsternakat toiselle puolelle peltiä. Jatka paistamista noin 20 min, kunnes juurekset ovat kypsiä. Kun pidät juurekset näin omilla puolillaan, palsternakat eivät värjäydy punaisiksi.)
  2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää linssit. Keitä kypsiksi noin 20 minuuttia ja valuta. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää muiden marinadiainesten kanssa lämpimien linssien joukkoon.
  3. Levitä kerroksittain tarjoiluvadille tai kulhoon juureksia, linssejä, rucolaa ja murennettua mantelifetaa. Salaatti maistuu lämpimänä, haaleana tai kylmänä.

Vinkki! Tee mantelifetaa isompi satsi kerralla ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia