Taatelivispipuuro
Lähestyvä joulu herättelee aina taatelihimoni, joka yleensä kesäaikana piileskelee taka-alalla. (Kyllähän jo marraskuun alussa saa
alkaa fiilistellä joulun aikaa!?) Tuoreet taatelit ovat ihania teen tai glögin
kanssa, mutta tykkään kovasti taateleista myös leivonnaisissa ja ruuissa. Tosi
usein pilkon kuivattuja taateleita myös granolaan.
Taatelihimoissani sain idean
kokeilla taatelivispipuuroa, joka ei ainakaan pikaisen googletuksen perusteella
ole kovin yleinen vispipuuron variaatio. Hyvää tästä kuitenkin tuli! Taatelit
ovat luonnostaan tosi makeita, eli lisämakeutusta puuroon ei välttämättä
tarvita. Taatelivispipuuron kanssa maistuu kylmä kasvimaito, esimerkiksi soija-
tai kauramaito. Jos puuron tarjoaa jälkkärinä, kaveriksi sopisi varmasti myös
vaniljakastike.
(4 annosta)
1 pkt (250 g) kuivattuja taateleita
1 l vettä
1 1/2 dl tummia mannasuurimoita
1 tl kanelia
(sokeria)
1. Pilko taatelit ja laita ne kattilaan. Mittaa päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Kaada mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla vispilällä hyvin sekoittaen. Keitä kannen alla välillä sekoittaen noin 7 minuuttia. Lisää kaneli ja anna puuron jäähtyä jääkaappikylmäksi.
3. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Makeuta tarvittaessa. Taatelivispipuuron kanssa maistuu kylmä kasvimaito. Jos tarjoat puuron jälkiruokana, vaniljakastike sopii myös.
0 kommenttia