Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti

marraskuuta 10, 2015

Jos joku minua inspiroi niin sesongin raaka-aineet! Idea tähän salaattiin lähti granaattiomenasta, jota tähän aikaan vuodesta saa kohtuuhintaan. Granaattiomena sekä salaatin toinen pääraaka-aine eli lehtikaali ovat parin viime vuoden aikana rantautuneet suomalaisten keittiöihin. Ne sopivat hyvin samaan salaattiin.

Ruokaisuutta salaattiin tuovat belugalinssit, nuo linssien aateliset. Belugalinssien maku on hienostunut ja väri kypsänä tummanvihreä, lähes musta. Upeaa silmänruokaa siis! Halutessaan salaattiin voi toki käyttää vihreitäkin linssejä.

Tummanpuhuvat belugalinssit, syvänpunaiset granaattiomenansiemenet ja vihreä lehtikaali muodostavat yhdessä aivan upean värisen salaatin! Tämä sopii ihanasti joulunalustunnelmointiin ja pimeisiin marraskuun iltoihin.
Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti
(3-4 annosta)

Linssit:
2 dl belugalinssejä
6 dl vettä
suolaa
mustapippuria
n. 1 rkl balsamicoa
1 1/2 rkl oliiviöljyä
(ripaus sokeria)

Salaattipohja:
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g lehtikaalia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2-1 rkl balsamicoa
1 granaattiomena
n. 1 dl mustia kalamataoliiveja
n. 3/4 dl saksanpähkinöitä


1. Huuhtele linssit. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää linssit. Keitä kypsiksi noin 20 minuuttia ja valuta. Mausta linssit.
2. Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja hienonna valkosipuli. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Irrota granaattiomenasta siemenet.
3. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli kevyesti. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes lehtikaali on kuumentunut ja painunut hiukan kasaan. Mausta seos suolalla, pippurilla ja balsamicolla.
4. Levitä lehtikaaliseos laakean tarjoiluastian pohjalle. Lisää päälle linssit, granaattiomenansiemenet sekä oliivit. Rouhi pinnalle vielä pähkinät. Tarjoa hyvän leivän kanssa.Saatat pitää näistä

0 kommenttia