Paahdetut kikherneet

marraskuuta 14, 2015

Näköjään jälleen kerran postaan kikherneistä! Mutta mitäpäs tuosta, kun ne kuitenkin ovat keittiössäni vakkarikamaa ja mitä loistavin raaka-aine. Kikherneet taipuvat moneen, tällä kertaa paahdetuiksi naposteltaviksi. Keksintö ei suinkaan ole omani, eikä enää kovin tuorekaan, vaan reseptejä on hyvän aikaa pyörinyt monilla suomalaisillakin nettisivuilla. Mutta koska idea on niin mahtava, ansaitsee se ehdottomasti oman postauksen!

Paahdetut kikherneet sopivat terveelliseksi naposteltavaksi, mutta myös erinomaisesti salaatteihin ja sosekeittojen pinnalle. Tavallaan niitä voisi kutsua myös kikhernekrutongeiksi. Maustoin kiherneet nyt mm. lempimausteellani juustokuminalla. Mausteita vaihtelemalla tähän herkkuun saa kuitenkin mukavaa vaihtelua. Olen tehnyt paahdettuja kikherneitä vain itsekeitetyistä kikherneitä, mutta säilyketavara käy myös. Chocochilin Elina kuitenkin kertoo blogissaan havainneensa, että säilykekiherneistä lopputulos ei ole aivan yhtä hyvä kuin itsekeitetyistä. Elina muuten oli tehnyt paahdetuista kikherneistä makean version. Nehän voisivat maistua vaikka näiden suolaisten jälkkärinä!


Paahdetut kikherneet

reilu 3 dl keitettyjä kikherneitä tai 1 prk (380 g/230 g) säilykekikherneitä (esim. Pirkka)
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl jauhettua korianteria
shrirachaa tai muuta chiliä
suolaa

1. Jos käytät säilykekikherneitä, valuta ja huuhdo ne siivilässä. Kaada kikherneet kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset.
2. Levitä maustetut kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa paahdetut kikherneet terveellisenä naposteltavana tai esimerkiksi salaatissa tai sosekeiton päällä.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia