Biscoff-jäätelö - koukuttavan hyvä vegaaninen jäätelö ilman jäätelökonetta

heinäkuuta 27, 2023


Tänä kesänä on tullut tehtyä aika monta satsia jäätelöä. Makuna Biscoff on ollut uusi suosikkini - ja samoin monen muunkin, jotka ovat jätskejäni päässeet maistamaan. Biscoff-keksitahna on vähän liiankin hyvää tavaraa. Kun purkillisen ostaa jäätelöä varten, yli jäävä osa saattaa huveta varsin nopeasti ihan vaan lusikalla suoraan suuhun. 

Biscoff-jäätelö, kuten muutkin jäätelöni yleensä, valmistuu tosi helposti. Ainekset vatkataan ja sekoitetaan ja laitetaan pakastimeen jäätymään. Jäätelökonetta tai sekoittelua jäätymisen aikana ei tarvita. Jäätelö on kätevä myös siksi, että vieraille tarjotessa sen voi hyvin valmistella etukäteen. Sen vuoksi jäätelöä on tullut tarjottua tänä kesänä monille vieraille, jotka ovat tulleet katsomaan pientä vauvaamme.

Kurkkaa myös liuta muita helppoja jäätelöreseptejäni täältä!

Biscoff-jäätelö

(noin 2 litraa)

2 prk (à 2,5 dl) kasvipohjaista vispiä (Valio Oddly Good on nykyinen suosikkini)
1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa (Spice Up)
1 dl + 3 rkl Biscoff-keksitahnaa
1/2 pkt (à 250 g) Biscoff-keksejä 

  1. Rouhi keksit karkeaksi rouheeksi veitsellä leikkuulaudan päällä. 
  2. Kaada kulhoon vispit ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vähennä vatkaimen tehoa reilusti ja sekoita vaahdon joukkoon huoneenlämpöinen tai jääkaappikylmä kondensoitu kookosmaito. Myös nuolijaa voi tässä kohtaa käyttää apuna sekoittamiseen, koska kulhon pohjalle helposti voi jäädä kondensoitua kookosmaitoa.
  3. Sekoita vaahdon joukkoon huoneenlämpöinen (huoneenlämpöisenä tahna on sopivan pehmeää sekoittumaan vaahtoon) Biscoff-tahna (1 dl). Sekoita joukkoon myös keksimurut, mutta säästä niitä pieni määrä koristeeksi.
  4. Laita 3 rkl Biscoff-tahnaa kuppiin ja mikrota hetki niin, että rakenne muuttuu valuvaksi. 
  5. Kaada jäätelömassa yhteen tai kahteen laakeaan pakastuksen kestävään astiaan 3 kerrokseen niin, että väleihin valutat Bisfoff-tahnaa. Muista säästä tahnaa riittävästi myös pinnalle. Pyöräytä veistä muutaman kerran sinne tänne jäätelömassan joukossa niin, että Biscoff-raidat hieman sekoittuvat ja jäätelön pinnasta tulee nätin marmoroitunut. Ripottele pinnalle loput keksimurut. Pakasta yön yli.
Vinkki! Toisen purkin kasvipohjaista vispiä voit halutessasi korvata kauravaniljakastikkeella, esim. Oatly. Tykkään käyttää jäätelön pakastamiseen GastroMaxin muovisia 1,2 litran pakastusrasioita. Kahteen rasiaan mahtuu juuri sopivasti yksi jäätelöannos.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia