Ruis-mustikkapaistos

elokuuta 03, 2020



Ruis on mustikalle jotakuinkin täydellinen pari. Rrrrakastan mustikkakukkoa, ja tämä ruis-mustikkapaistos on tavallaan vähän simppelimpi versio siitä. Mustikoiden pinnalle vain ripotellaan ruisjauhoista ja kaurahiutaleista tehty muruseos ja homma heitetään uuniin. Valmistuu helposti mökilläkin! Kaveriksi tarvitaan vain vaniljajätskiä tai -kastiketta. Tässä suomalaisen kesän makuja parhaimmillaan. 💙Talvella paistoksen voi valmistaa myös pakastemustikoista.




Ruis-mustikkapaistos

(noin 5 annosta)

6 dl mustikoita
1 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl kardemummaa

Muruseos
100 g margariinia (käytin tummansinistä Keijua)
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita

  1. Mittaa uunivuoan pohjalle mustikat, sokeri, perunajauho ja kardemumma. Sekoita kevyesti.
  2. Sekoita kulhossa muruseoksen kuivat aineet. Nypin margariini joukkoon sormin. 
  3. Murustele seos mustikoiden pinnalle. Paista 200-asteisen uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia