Maapähkinä-porkkanakeitto

marraskuuta 30, 2019


Lämmittävät mausteiset keitot ovat oikeaa lohturuokaa kylmän ja pimeän talven keskellä! Niiden etuna on myös se, että soppaa on helppo keittää saman tien vaikka iso kattilallinen, eikä keitto kavahda uudelleen lämmittämistä. Itse keittelen aika useinkin keittoa reilun satsin, pakkaan annoksina pakastimeen ja sulatan aina silloin, kun en ehdi tai jaksa tehdä ruokaa.

Juuressosekeittoihin saa kivasti vaihtelua, kun vähän varioi mausteita. Tähän soppaan päätyi punaista currytahnaa, inkivääriä ja maapähkinävoita. Oikein toimiva combo, sanoisin! Punaiset linssit taas tuovat keittoon rakennetta ja ruokaisuutta. Eli ei muuta kun villasukat jalkaan ja soppakulhojen ääreen!


Maapähkinä-porkkanakeitto

(4 annosta)

800 g porkkanoita
3 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 dl punaisia linssejä (kuivia)
1 kasvisliemikuutio
2-3 rkl punaista thai-currytahnaa
n. 8 dl vettä
1/2 dl maapähkinävoita
1-2 dl kaurakermaa tai kookosmaitoa

Pinnalle
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria hienonnettuna


  1. Kuori ja paloittele porkkanat ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkanaa ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää inkivääri ja jatka kuullottamista vielä hetki.
  2. Lisää kattilaan linssit, liemikuutio, currytahna ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ja linssit ovat kypsiä. 
  3. Siirrä keitto liedeltä ja soseuta. Lisää maapähkinävoi ja kaurakerma. Ripottele annosten pinnalle suolapähkinöitä ja tuoretta korianteria. Tarjoa leivän kanssa.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia