Kurpitsa-nyhtökauracurry uunissa
Uuni - tuo laiskan kokin uskollinen ystävä! Miten kätevää onkaan, kun voi vaan laittaa ainekset vuokaan ja ruoan uuniin kypsymään. Viimeksi postasin uunipuuron reseptin, ja tämä teema jatkuu nyt curryn muodossa!
Kurpitsa-nyhtökauracurryyn sain idean Donna Hayn kurpitsa-linssikormasta, joka valmistetaan uunissa. Oman versioni makumaailma kuitenkin vie Intian sijaan Thaimaahan, sillä maustoin curryn punaisella thai-currytahnalla. Proteiiniksi lisäsin nyhtökauraa. Aineksia ei ole montaa, ja ruoan ehtii valmistella uunin lämmetessä. Hyvää ja helppoa safkaa syksyn kylmään ja pimeään marraskuuhun!
Kurpitsa-nyhtökauracurry uunissa
(4 annosta)1 (800 g) myskikurpitsa
1 (120 g) sipuli
1 pkt (230 g) nyhtökauraa
2 dl kookosmaitoa
1 1/2 dl vettä
n. 3 rkl punaista thai-currytahnaa
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Pinnalle
paahdettuja pähkinöitä (esim. cashewpähkinöitä tai valmiita suolapähkinöitä)
tuoretta korianteria
- Kuori kurpitsa, poista siemenkota ja leikkaa reiluiksi kuutoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita kasvikset ja nyhtökaura uunivuoassa (käytin itse 32 cm x 24 cm kokoista vuokaa).
- Sekoita kulhossa vispilällä kookosmaito, vesi, currytahna ja inkivääri. (Itse käytin vedenkeittimessä kiehautettua vettä, mutta voit käyttää kylmääkin.) Kaada liemi tasaisesti vuokaan.
- Kypsennä currya 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele valmiin ruoan päälle pähkinöitä ja tuoretta korianteria. Tarjoa riisin ja halutessasi limelohkojen kanssa.
0 kommenttia