Vegaaninen porkkanakakku

syyskuuta 01, 2019



Kun vegaanisiin ruokiin keskittyvissä someryhmissä kysytään reseptivinkkejä leivontaan, melko todennäköisesti joku ehdottaa Chocochilin blogista löytyvää Sadepäivän porkkanakakkua. Chocochilissä resepti on julkaistu jo yhdeksän vuotta sitten, mutta on kestosuosikki edelleen. Eikä ihme, koska siinä on moni asia kohdillaan: kakku on helppotekoinen ja herkullinen, raaka-aineita ei ole liikaa ja ne ovat ainakin suurimmaksi osaksi tuttuja, vaikkei olisi koskaan leiponut mitään vegaanista. Vain kasvipohjainen tuorejuusto voi olla joillekin vieraampi tuote. Olen itsekin leiponut kakkua useampaan otteeseen, ja aina se on tehnyt kauppansa. Siksi haluan laittaa reseptin jakoon myös tänne! Vain pari pientä muutosta olen tehnyt alkuperäiseen ohjeeseen, mm. lisännyt kuorrutuksen määrää - sitähän pitää olla kunnolla, vai mitä. 😋 Olen myös leikannut kakun kahtia, jolloin kuorrutusta on myös välissä.

Blogistani itse asiassa löytyy jo entuudestaankin yksi porkkanakakkuresepti, jonka olen bongannut jenkkiläisestä vegaanileivontakirjasta. Muistelen kakun olleen tosi hyvää, mutta erilaisia aineksia tulee siihen niin paljon, ettei resepti lopulta ole jäänyt minulla vakituisempaan käyttöön. Vaikka kovasti tykkään kokata ja leipoa, monimutkaisemmat ohjeet jäävät Hauskaa muuten huomata, että kun tuota vanhaa reseptiä katsoo, niin kuvaustaidoissani (toki kuvausvälineissäkin) on muutaman vuoden aikana tapahtunut ainakin hieman kehitystä. 😄






Vegaaninen porkkanakakku

(noin 10 annosta)

230 g (4 1/2 dl) hienoksi raastettua porkkanaa
3 1/2 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl kauramaitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa

Kuorrutus

2 prk (à 150 g) kauratuorejuustoa
100 g pehmeää margariinia
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle
pähkinä- tai mantelirouhetta


  1. Sekoita kulhossa fariinisokeri, rypsiöljy ja kauramaito. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää kuiva-aineseos kosteisiin aineisiin. Sekoita joukkoon lopuksi porkkanaraaste.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. 
  3. Valmista kuorrutus: Pehmitä tuorejuusto kulhossa haarukalla tai lusikalla sekoittaen. Sekoita joukkoon pehmeä margariini. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta tarjoiluvadille ja leikkaa kahteen osaan. Siirrä päällimmäinen kerros sivuun. Levitä alemmalle kerrokselle puolet kuorrutteesta. Nosta päälle päällimmäinen kerros päälle ja levitä sille loput kuorrutteesta. Koristele pähkinä- tai mantelirouheella.

Saatat pitää näistä

3 kommenttia

  1. Moikka!

    Mitä jauhoseosta suosittelisit gluteenittomaan versioon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, valitettavasti en ole erityisen ekspertti gluteenittomien tuotteiden tai gluteenittoman leivonnan osalta... Kokeilisin jotain perus glut. jauhoseosta, joka on tarkoitettu kakkuihin ja vastaaviin leivonnaisiin. :)

      Poista
  2. Hyvä resepti! Tehtiin kaverille synttärikakuksi :)

    VastaaPoista