Linssikeitto Old Jerusalemin tyyliin

marraskuuta 15, 2018

Yksinkertainen mutta superhyvä linssikeitto Old Jerusalemin tyyliin on ihan mahtava arkiruoka!



Alkusyksystä Viimeistä murua myöten -blogin Saara postasi reseptin linssikeittoon, joka oli valmistettu Lehtisaaressa sijaitsevan Old Jerusalem -ravintolan tyyliin. Olen itsekin käynyt tuossa sympaattisessa ravintolassa pariin otteeseen - joskaan en syömässä linssikeittoa, vaan falafeleja ja hummusta. Oikein hyviä nekin! Ei todellakaan heti arvaisi, että 70-luvun vanhalla hämyisellä ostarilla on herkullista Lähi-idän ruokaa tarjoava ravintola. Kannattaa ehdottomasti ottaa se kohteeksi viikonloppukävelyllä tai kesällä pyöräretkellä.

Linssikeittoja tulee tehtyä arkiruoaksi aika usein, joten sillä saralla uudet ideat ovat aina tervetulleita. Testasinkin Old Jerusalemin linssikeittoa pian sen bongattuani ja ihastuin oitis. Hyvin yksinkertaisista aineksista syntyi todella maukasta keittoa. Monesti linssikeittoihin lorotetaan kermaa tai kookosmaitoa, mutta tähän ei tule muuta rasvaa kuin kuullottamisessa käytettävä öljy. Mausteet ja muutkin raaka-aineet ovat tosi yksinkertaiset. Mutta yhtä ainesta älä unohda ostoslistalta: sitruunaa. Loraus sitruunamehua ja raastettu sitruunankuori tuovat keittoon, tärkeän säväyksen, jota ilman mausta puuttuu se jokin. Olen tehnyt tätä keittoa varmaan jo viisi kertaa, ja varmasti teen jatkossakin. Hyvää lämmittävää arkiruokaa marraskuun harmauteen. 



Old Jerusalemin linssikeitto

(3-4 annosta)

1 iso (150 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 (100 g) porkkana
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
½ rkl juustokuminan siemeniä
1 tl kurkumaa
ripaus chilihiutaleita
n. 1,4 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 1/2 dl punaisia linssejä (kuivia)
n. ½ tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl sitruunankuorta raastettuna

Pinnalle

lehtipersiljaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää porkkana ja jatka kuullottamista. Lisää juustokumina ja kurkuma kuullota vielä pari hetki.
  3. Lisää chili, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. 
  4. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja lisää myös sitruunanmehu ja -kuori. Ripottele halutessasi pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa leivän kanssa.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia