Vegekebakot soijarouheesta

kesäkuuta 19, 2018

Vegekebakot syntyvät helposti edullisesta soijarouheesta. Kebakoista tulee maukkaita, kun lisäät reilusti mausteita.



Eletään sitä aikaa vuodesta, kun Facebookin vegaaniryhmissä keskustellaan, mitä grilliin kannattaa laittaa. Valmisruokarintamalta löytyy varsin hyvä valikoima erilaisia pihvejä, nakkeja ja tofuja, mutta kiva on tehdä jotain myös itse ihan alusta asti.

Inpsiroiduin K-Ruoan kasvischorizoista ja Viimeistä murua myöten -blogin Saaran mausteisista grilli-kasviskebakoista, jotka molemmat valmistetaan soijarouheesta. Näiden pohjalta tein oman versioni. Saara oli lisännyt omiin kebakoihinsa reilusti mausteita, ja noudatin aikaa samaa linjaa itse. Soijarouhehan ei itsessään maistu oikein miltään, eli se suorastaan huutaa mausteita.

Kebakkotaikinan pohjan tein tyylillä, jonka olen havainnut tosi toimivaksi soijarouhepihveissä ja -pyöryköissä: Ne pysyvät parhaiten kasassa, kun kuivan soijarouheen sekoittaa muiden ainesten kanssa taikinaan. Näin taikinasta nestettä imevä soijarouhe toimii itsekin sitovana komponenttina. Lisäksi taikinassa on korppujauhoja ja raastettua perunaa sitovina aineksina. Samalla tekniikalla olen ennen postannut tänne tomaattiset soijarouhepihvit ja vegekoftat currykastikkeessa, eli kannattaa tsekata myös niiden reseptit! Pihvit muuten sopivat myös vegeburgereiden väliin.

Minulla ei nyt ollut grilliä saatavilla, mutta ainakin pannulla paistettaessa kebakot pysyivät kasassa tosi hyvin! Grillatessa grillausalustasta voisi kyllä olla hyötyä. Jos olisin ollut grillin äärellä olisin varmasti grillannut kebakoiden kaveriksi myös kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Kylkeen vielä tzatzikia, hummusta ja hyvää leipää, niin setti on aika bueno! 👌



Vegekebakot soijarouheesta

(noin 15 kpl)


4 dl soijarouhetta
1 1/2 dl korppujauhoja
1 rkl minttua (kuivattua)
1 rkl oreganoa (kuivattua)
2 tl juustokuminaa
1 tl korianterijauhetta
1½ tl savupaprikajauhetta
mustapippuria
2 (noin 150 g) perunaa
3 valkosipulinkynttä
1 iso (175 g) sipuli
1 + 2 rkl öljyä
2 1/2 dl vettä
2 1/2 rkl soijakastiketta
n. 2 tl srirachaa
1/2 dl tomaattisosetta

  1. Sekoita kuivat ainekset kulhossa.
  2. Kuori ja raasta perunat hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeäksi. 
  3. Sekoita peruna, sipulit ja kaikki loput ainekset kuivien aineiden joukkoon. Taikina on hyvä jättää turpoamaan ainakin puoleksi tunniksi. Jos koostumus tämän jälkeen tuntuu turhan kuivalta, lisää tilkka vettä.
  4. Grillaa tai paista kebakot pannulla kypsiksi välillä käännellen. (Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä pari tuntia ennen grillausta.) Tarjoa kebakoiden kanssa esimerkiksi tsatzikia, hummusta, grillattuja kasviksia ja vaaleaa hyvää leipää.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia