Omenainen kaurarouheuunipuuro
Pehmeä kaurarouheuunipuuro saa makua tuoreista omenoista.
Uunipuuro valmistuu melkein itsekseen vaikka iltapalaksi - tai aamupalaksikin, jos jaksat herätä vähän aikaisemmin laittamaan ainekset uuniin. Jotkut harrastavat yön yli -uunipuuroja, jolloin puuro laitetaan 100-asteiseen uuniin yön ajaksi. Itse en ole kokeillut, mutta onko teillä kokemusta? 😊 Bongasin myös Viimeistä murua myöten -blogin Saaran hauskan idean valmistaa uunipuuro paistopussissa. Sen verran mielenkiintoinen innovaatio, että ehkä testaan samalla tekniikalla yön yli -puuroa ensi kerralla!
Omenainen kaurarouheuunipuuro
(4 annosta)3 (300 g) kotimaista omenaa
3 dl kaurarouhetta (Myllärin)
1 l kauramaitoa (käytin Kaslinkin Aitoa)
3/4 tl suolaa
- Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Voitele uunivuoka ja sekoita siinä kaikki ainekset.
- Nosta vuoka 175-asteisen uunin keskitasolle ja kypsennä noin 1 1/2 tuntia. Sekoita kertaalleen, kun puuro on kypsynyt vajaan tunnin verran. Tässä vaiheessa rakenteen kuuluisi jo olla jonkin verran paksuuntunut. (Kypsennyksen alkuvaiheessa omenakuutiot todennäköisesti tuppaavat nousemaan pinnalle, joten tässä vaiheessa rakenne on hyvä laittaa sekaisin. ) Tarjoa valmiin puuron kanssa kanelia ja kylmää kauramaitoa.
0 kommenttia