Bataattilaatikko

joulukuuta 17, 2017

Jouluisilta mausteilta maistuva bataattilaatikko sopii oivasti joulupöytään perinteisten suomalaisten laatikoiden kaveriksi ja valmistuu helposti vegaanisista aineksista.



Meidän perheessä vakituiset joululaatikot ovat lanttu- ja porkkanalaatikko sekä imelletty perunalaatikko. Tosi monta vuotta on pitänyt tehdä jouluksi myös bataattilaatikkoa, mutta jotenkin se aina on jäänyt, sillä laatikoiden lisäksi muitakin ruokia on niin hurjan paljon. Joinakin vuosina olemme yrittäneet karsia valikoimaa jättämällä jonkin laatikon pois ja tehdä tilalle jotain uutta, mutta kun jokaisella seitsemällä perheenjäsenellä on oma lempparinsa, suunnitelmaa ei oikein koskaan ole saatu tuon pidemmälle. Ja sama ongelma koskee oikeastaan kaikkia muitakin jouluruokia. 😄

Edellä mainituista syistä en usko, että tänäkään jouluna bataattilaatikko päätyy pöytäämme, mutta ehkä sitä suuremmalla syyllä sitä oli kiva nauttia näin jo ennen joulua! Jos teillä ei ole samaa laatikkodilemmaa, suosittelen kokeilemaan. Makea ja pehmeän makuinen bataatti sopii hyvin laatikkoon yhdessä jouluisten mausteiden kanssa. Vegaaninen bataatilaatikko on helppo valmistaa, sillä kananmuna ei ole lainkaan välttämätön ja kermaksi sopii tosi hyvin kaurakerma.






Bataattilaatikko

(joulupöydässä lisäkkeenä noin 6 hengelle)

1 kg bataattia
2 dl kaurakermaa
2-3 rkl siirappia
1 dl korppujauhoja
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kanelia
ripaus kardemummaa
1 tl suolaa

Pinnalle:
korppujauhoja

  1. Kuori ja paloittele bataatit. Laita bataatit kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että palat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pehmeiksi eli noin 15 minuuttia palojen koosta riippuen. Kaada vesi pois ja soseuta bataatit soseeksi sauvasekoittimella.
  2. Sekoita bataattisoseen joukkoon kaikki muut ainekset. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta. Koristele pinta halutessasi lusikan avulla. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Tarjoa joulupöydässä lisäkkeenä.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia