Leppävaaran Mezza - kattaus koko sateenkaaren väreissä

heinäkuuta 05, 2017

Leppävaaralainen Mezza tarjoaa ruokaa erinomaisella hinta-laatusuhteella!

Mezzassa lautanen täyttyy koko sateenkaaren värikirjolla.


Olen nyt puolisen vuotta asustellut Leppävaarassa ja ilolla olen seurannut alueen ja sen palveluiden jatkuvaa kehittymistä. Elämää on myös Helsigin rajojen ulkopuolella (näin espoolaistuneena minäkin olen sen oppinut :D), joten haluan vinkata kokonaisella blogipostauksella Mezzasta, joka on (yksi) kiva syy lähteä retkelle Leppävaaraan. Valitettavasti kuvat eivät tässä kovin kattavasti kerro Mezzasta, sillä koen vähän kiusalliseksi alkaa räpsiä järkkärillä tai puhelimellakaan kuvia ruokapöydästä ihmispaljouden keskellä.

Leppävaaraan Alberganesplanadille avattiin keväällä uusi ravintola Mezza, joka kuulosti heti tosi mielenkiintoiselta paikalta vegeilijän korviin. Länsiväylän artikkelissa kerrottiin paikan olevan melkein vegaaninen. Välimeren keittiöön nojaava Mezza tarjoaa arkisin lounasbuffetin ja iltaisin annoksia listalta. Lauantaisin ja sunnuntaisin taas on tarjolla brunssi niin ikään buffetpöydästä. Arkisin en yleensä pysty käymään lounaalla missään, mutta talvilomalla oli aikaa testata Mezzan lounas, josta näet annoskuvani täältä. Hintaa vegelounaalla oli 10 euroa sisältäen salaatit, keiton, falafelit sekä kahvin ja jälkiruoan. Paljon erilaisia värikkäitä salaatteja (helppo syödä reilusti kasviksia!), ihania tahnoja, leipää, keittoa ja herkulliset falafelit. Lihansyöjille saa parilla lisäeurolla muutaman pääruoan lisää. Juuri tällaisesta ruoasta minä tykkään, joten kateeksi käy niille, keiden toimisto on Lepuskissa!

Alhaalla oma lautaseni, joka täytetty vegevaihtoehdoilla. Yllä olevalla lautasella sekaanin valinnat.

Viikonloppuna kävimme vihdoin testaamassa Mezzan brunssin. Tarjolla oli pitkälti samaa kuin lounaalla, mutta lisänä mm. juustoja ja useampaa eri sorttia sisältävä kakkukattaus. Jälleen hyvä valikoima vegaanista ruokaa! Omat suosikkini olivat samat kuin lounaalla eli tahnat ja falafelit - ylläri. :D Pienenä kehityskohteena mainitsisin, että koska menua ei lukenut missään eikä vegaanisia ruokia ollut mitenkään merkitty, pitäisi vegaanivaihtoehdoista kysyä henkilökunnalta. Se on vähän hankalaa keskellä brunssin ihmispaljoutta ja ruuhkaa. Lisäksi tosi moneen muuten vegaaniseen ruokaan oli ainakin tällä kerralla laitettu fetaa. Jälkiruokana olleisiin leivonnaisiin oli merkitty gluteeniton vaihtoehto, mutta ei vegaanista. Vatsa oli niin täynnä pääruoistakin, etten jaksanut alkaa tarkistaa henkilökunnalta, olisiko joku leivonnaisista ollut vegaaninen.

Lähipiirini tietää, että annan innokkaasti palautetta, ja niinpä naputtelin sähköpostia menemään Mezzaan. Kiitin hyvästä ruoasta ja esitin toiveen, josko vegaaniset ruoat voisi merkitä jotenkin valinnan helpottamiseksi. Sainkin nopeasti vastauksen, jossa palautteeni luvattiin ottaa huomioon. Lisäksi sain varmistuksen, että jälkkäripöytäänkin oli varattu vegaaniset whoopiet, jotka samalla olivat gluteenittomia. Hienoa, että erityisruokavaliot huomioidaan aina jälkiruokaan asti - ja tietysti pointsit myös hyvästä asiakaspalvelusta! Vielä en ole testannut iltaisin tarjottavia annoksia, mutta näiden kokemusten pohjalta senkin varmasti teen.

Koko brunssisetin hinta oli 20 euroa, joka mielestäni on erittäin hyvä diili siihen nähden, mitä kaikkea rahalla saa - ja varsinkin, kun vertaa saman tyylistä ruokaa tarjoavaan Sandroon, joka näyttää veloittavan brunssistaan jo peräti 29,90 euroa! Täytyy sanoa, että ainakin minulla noin korkea hinta alkaa jo ylittää kipurajan. Kantakaupunkilaisten kannattaa vakavasti harkita retkeä Helsingin rajojen ulkopuolelle. ;) Näin kesällä Leppävaara-retkeen voi kivasti yhdistää vaikka maauimalan tai seikkailupuisto Huipun. 

Saatat pitää näistä

0 kommenttia