Vegaaniset runebergintortut

helmikuuta 02, 2017

Perinteiset runebergintortut vegaaniversiona!
Miksi keksiä pyörä uudelleen? Kamomillan konditorian resepti vegaanisiin runebergintorttuihin on toimivaksi havaittu, enkä siksi nähnyt syytä lähteä kehittelemään omaa. Ihan pienet muutokset kuitenkin ohjeeseen tein: Vähensin suolaa ja puolitin myös karvasmanteliaromin määrän, sillä kovin voimakkaana en siitä pidä. Jos et ole karvasmantelin ystävä, sen voi tietysti jättää kokonaan pois. Alkuperäisen reseptin omenasoseen vaihdoin soijajogurttiin. Omenasosetta minulla harvemmin on valmiina, mutta maustamaton soijajogurtti sen sijaan kuuluu jääkaappini vakiovarustukseen.

En omista runebergintorttuvuokia, enkä niitä ajatellut hankkiakaan, sillä keittiönkaapit pursuavat tavaraa jo muutenkin. Kuten varmasti valtaosa muista, leivonkin aina tortut muffinivuokiin. Oikeat torttuvuoat ovat isompia kuin muffinivuoat, joten kun niitä käyttää, torttuja tulee kappalemäärältään vähemmän. Myös paistoaika on tällöin pidempi. Kamomillan konditoriasta löytyy tähän tarkemmat ohjeet.

Joissain ohjeissa runebergintortut kostutetaan. Tällä ohjeella tortuista tulee sopivan meheviä, eivätkä ne kostutusta kaipaa. Herkullista Runebergin päivää!
Runebergintortut 
(8-10 kpl)

1 1/2 dl öljyä
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl maustamatonta soijajogurttia (tai omenasosetta)
1/4 tl karvasmanteliaromia
1/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 dl korppujauhoja
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl leivinjauhetta 

Viimeistelyyn
vadelmahilloa
n. 1 tl vettä
n. 1 dl tomusokeria

1. Mittaan kulhoon öljy, fariinisokeri, omenasose ja karvasmanteliaromi. Sekoita hyvin niin, ettei fariinisokerista jää paakkuja.
2. Yhdistä toisessa kulhossa loput ainekset. Sekoita jauhoseos kosteiden aineiden kanssa.
3. Jaa taikina muffini vuokiin ja paista 200-asteissa uunissa noin 15 minuuttia. Tortut ovat valmiit, kun niihin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
4. Lusikoi jäähtyneiden torttujen päälle nokare vadelmahilloa. Sekoita tomusokeri sekä vesi tahnaksi ja pursota siitä hillon ympärille rengas.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia