Vegaaninen taatelirahka

joulukuuta 25, 2016

Helppo ja nopea taatelirahka maistuu joulun ajan jälkiruokana.


Johonkin otteeseen olen tainnut mainita, että rakastan taatelia. Taateli sopii tosi kivasti myös tähän vegaaniseen jälkkäriin, johon käytin Alpro Go On soijarahkaa. Ajatus on sama kuin perinteisessä luumurahkassa, mutta luumumarmeladin sijaan taatelirahkassa on käytetty kuivatuista taateleista keitettyä sosetta. Taatelirahka on kätevä jälkkäri jouluun, koska se on helppo ja nopea tehdä ja sen voi valmistaa jääkaapiin odottamaan jo etukäteen.

Kasvivispinä käytin Alpron soijavispiä, josta saa tosi kuohkean vaahdon. Oletettavasti muutkin vaahtoutuvat kasvikermat toimisivat myös. Raikastukseksi lisäsin taatelirahkaan hiukan sitruunamehua. Olisin lisännyt mausteeksi myös tujauksen rommia, jos sitä olisi ollut saatavilla. Myös kaneli sopisi varmasti maustamaan tätä.

Makoisaa joulun aikaa!


Vegaaninen taatelirahka
(4 annosta)


1 pkt (250 g) taateleita
2 dl vettä
1/2 prk (a 400 g) soijarahkaa (Alpro Greek Style)
1 prk (250 ml) soijavispiä (Alpro)
1 rkl sitruunamehua

Pinnalle:
piparkakkumuruja


1. Hienonna taatelit ja laita kattilaan veden kanssa. Keitä taateleita n. 10 minuuttia, kunnes ne soseutuvat. Soseen ei tarvitse olla aivan sileää. Halutessasi kuitenkin voi vielä soseuttaa taatelit sileäksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Tarvittaessa kylmä vesihaude nopeuttaa jäähtymistä.
2. Vaahdota soijavispi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos jälkiruokakulhoihin. Koristele piparkakkumuruilla juuri ennen tarjoilua.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia