Helppo lanttuvuoka

joulukuuta 01, 2016

Helppo kermainen lanttuvuoka tarjoaa kivan vaihtoehdon lanttulaatikoille tai kermaperunoille. Lanttuvuoka maistuu kivasti muulloinkin kuin jouluna.




Tänäkään vuonna minulla ei totisesti ole aikaa väsäillä mitään hienoja blogijoulukalentereita. Uusi postaus 24 päivänä putkeen kuulostaa suorastaan ihan utopistiselta ajatukselta meikäläiselle. :D Mutta aloitetaanpa joulukuu silti jouluruokien merkeissä.

Olga Temosen kirjassa Olgan joulu oli kivalta kuulostava resepti helppoon lanttuvuokaan, joka on kirjan mukaan syntynyt yksinkertaisesta ideasta valmistaa kermaperunat lantusta. Satuin olemaan tilaisuudessa, jossa Olga suositteli yhtenä kirjan resepteistään juuri tätä. Kuulosti juuri kivan simppeliltä mutta herkulliselta meikäläisen makuun, joten pakkohan reseptiä oli heti testata. Olga todennäköisesti on käyttänyt reseptissä oikeaa kermaa, mutta kaurakerma toimii tässä(kin!) kohtaa jälleen erittäin mainiosti. Suosikkikaurakermani ovat Pirkka ja Planti. Muokkasin hiukan ainessuhteita suurentamalla lanttujen, valkosipulin ja inkiväärin määrään hiukan ja jättämällä pois 1/2 dl oliiviöljyä, sillä ajattelin ruuasta tulevan riittävän tuhtia sitä ilmankin. Inkiväärin määrää en nyt oikein pystynyt mittaamaan, sillä hyödynsin pakastamaani inkivääriä, joka käyttäytyy raastettaessa vähän eri tavalla kuin tuore. Pakastaminen on muuten aika kätevä tapa säilöä ylimääräiset inkiväärit: Kuori ne ennen pakastamista, ja raasta ruokiin jäisenä.

Mutta kannattaa ilman muuta testata tätä helppoa mutta maukasta lanttuvuokaa. Maistuu varmasti ruuan talvisena lisäkkeenä muulloinkin kuin jouluna.




Helppo lanttuvuoka
(4 annosta)

1 kg lanttua
3-4  valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 tl suolaa
mustapippuria
4 dl kaurakermaa (Pirkka tai Planti)
2 rkl siirappia


1. Kuori lantut ja leikkaa ne neljään lohkoon. Leikkaa lohkot ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri.
2. Laita lantut kulhoon. Lisää valkosipuli, inkivääri ja noin 1/2 dl kaurakermaa (joka auttaa mausteiden sekoittumista). Sekoita niin, että kaikkiin lanttusiivuihin tarttuu mausteita.
3. Kaada lantut laakeaan voideltuun uunivuokaan. Lisää loppu kaurakerma. Valuta vielä pinnalle siirappi. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 70 minuuttia, kunnes lantut ovat pehmeitä. Peitä vuoka foliolla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta uhkaa tummua liikaa.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia