Tofuskagenröra - helppo ja maukas vegaaninen vaihtoehto kalatahnoille

heinäkuuta 01, 2022Tofuskagenröra on helppotekoinen tahna, joka on jäänyt minulla ihan vakkarikäyttöön. Ensimmäinen kohtaamani tofuskagenresepti oli Jalotofun, mutta meni pitkään ennen kuin uskalsin kokeilla sitä. Epäilytti, voiko muka maustamattomasta tofusta tulla hyvänmakuinen tahna!? No kyllä voi, ja tuleekin.

Tofuskagenröra on ihanaa keitettyjen varhaisperunoiden kanssa, saaristolaisleivällä tai perunasalaatissa (ota mallia Chocochilistä!). Se sopii hyvin myös joulun kalapöytään. Joka tapauksessa, tofuskagenröra on erittäin hyvä vaihtoehto, kun kaipaat vegaanista vaihtoehtoa kalatahnoille! Harju 8:ssa Helsingissä on muuten tosi maukas Tofuskagen-annos, jota kannattaa käydä kokeilemassa. Annos taitaa olla jo suoranainen klassikko.

Minun tofuskagenröraani tulee varsin perusraaka-aineita. Joissain resepteissä käytetään myös cavi-artia, mutta yleensä jätän sen omasta versiostani pois, koska muuten loppu purkki vaan jäisi jääkaappiin pyörimään. Kesällä mukaan kannattaa silputa nippusipulia varsineen. Talvella nippusipulin voi korvata keväsipulilla, ruohosipulilla tai pienellä määrällä ihan vaan tavallista sipulia - tai näiden yhdistelmällä.  

Tofuskagenröra

1 pkt (250 g) maustamatonta tofua
1 dl vegaanista majoneesia
1 dl kaurakermaviiliä
2 rkl kapriksia
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 nippusipuli hienonnettuna (pieni sipuliosa ja varsi, talvella voi käyttää kevätsipulia tai ruohosipulia)
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta raastettuna
mustapippuria myllystä
n. 1/3 tl suolaa

  1. Poista tofu pakkauksesta. Purista käsin enimmät ylimääräiset nesteet pois. Painele tofupala talouspaperilla kauttaaltaan. Murenna tofu käsin tai haarukalla murumaiseksi.
  2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Tofuskagenröra on valmista syötäväksi heti, mutta vielä paremmalta se maistuu, kun maltat antaa sen maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa (varhais)perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. 

Saatat pitää näistä

0 kommenttia