Kapris-savutofukiusaus - helppo ja maukas arkiruoka, joka valmistuu melkein itsestään

toukokuuta 13, 2022



Kun haluan ison satsin ruokaa mutta kuluttaa mahdollisimman vähän aikaa aktiiviseen ruoanvalmistukseen, teen usein jonkin helpon kiusauksen. Toisin sanoen: Sekoitan ainekset vuoassa ja nostan vuoan uuniin. Tähän tarpeeseen syntyi myös kapris-savutofukiusaus, josta tuli niin maukasta, että päätin jakaa ohjeen tännekin.

Olen tosi tykästynyt makuyhdistelmään savutofu-kapris-lehtipersilja-sitruuna-valkosipuli. Olen tehnyt tällä tyylillä pastoja ja ilman savutofua myös perunasalaatteja. Nyt keksin soveltaa samaa myös perunapohjaiseen kiusaukseen. Kuten olen ennenkin sanonut, pienen padasjokelaisen Tofumoonin savutofu (vaihtelevasta laadustaan huolimatta) on suosikkini. Sitä saa ostettua jostain K-kaupoista, ja kauppaa voi myös pyytää tilaamaan tuotetta Keskon varaston kautta. Myös Lidlin tai Jalotofun savutofut käyvät.




Kapris-savutofukiusaus

(4 annosta)

1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
300 g-400 g savutofua (Tofumoon on suosikkini, myös Lidlin tai Jalotofun savutofu käy)
1 prk (50 g/35 g) kapriksia
1 ruukku lehtipersiljaa
1 sitruunan kuori raastettuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna
4-5 dl kaurakermaa
3/4-1 tl suolaa
mustapippuria myllystä


Kaada vuokaan peruna-sipulisekoitus. Murenna sen päälle tofu melko pieneksi muruksi käsin. Valuta kaprikset ja lisää nekin vuokaan. Lisää hienonnettu persilja (käytä myös varret!), sitruunankuori, valkosipuli, kaurakerma ja mausteet. Nostele kaikki ainekset sekaisin. Paista kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla (tai alatasolla, jos uunisi on ärhäkkä) noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä. Kiusauksen seurana maistuu raikas salaatti.


Saatat pitää näistä

1 kommenttia

  1. Tämä oli mainio resepti! Tein ihan ohjeen mukaan, mutta näin "vanhan liiton" kokkina ostin perunat ja sipulin raakana ja paloin ne itse. Oli tosi helppo ruoka ja tosi hyvää.

    VastaaPoista