Vegaaniset kesäkurpitsapihvit - helppo resepti vain parista raaka-aineesta

heinäkuuta 12, 2021



Onko käsillä hetki, kun puutarhasi puskee hulluja määriä kesäkurpitsaa? Tai onko sesonki muuten vaan kiivaimmillaan ja saat kesäkurpitsaa kaupasta tosi edullisesti? Silloin tarvitaan reseptejä, joihin kesäkurpitsaa uppoaa PALJON. Tämä resepti on juuri sellainen!

Inspiraation simppelihin kesäkurpitsapihveihin olen tainnut alun perin saada Linssinööri-blogista. Kesäkurpitsa on näissä pihveissä pääraaka-aine, etkä tarvitse sen lisäksi pari ainesosaa. Kuinka kätevää! Proteiinipitoiset kikhernejauhot antavat pihveihin rakennetta ja tekevät niistä täyttävämpiä. Kikhernejauhoja löytyy nykyään isommista ruokakaupoista, mutta tosi edullisesti niitä saa myös aasialaiskaupoista. Suosikkikäyttäkohteeni kikhernejauhoille (näiden pihvien lisäksi) ovat vegaaniset proteiinipannarit ja tomaattinen kasvispannari

Mausteena kesäkurpitsapihveissä on currya, johon olen vuosien tauon jälkeen ihastunut uudelleen. Pihvien kaveriksi sopii kylmä raikas kurkkukastike soijajogurtista tai kaurakermaviilistä. Jos sinulla on tuoretta minttua, se sopii mausteeksi erinomaisesti. 






Vegaaniset kesäkurpitsapihvit

10-16 kpl koosta riippuen (2-3 annosta)

500 g kesäkurpitsaa (= 1 reilun kokoinen kesäkurpitsa)
2 dl kikhernejauhoja
3/4 tl suolaa
3 1/2 tl curryjauhetta
öljyä (paistamiseen)

Kurkkukastike
2 dl soijajogurttia tai kaurakermaviiliä/kaurafraichea tai näiden sekoitusta
150 g kurkkua
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
1/2 tl sokeria
n. 1 1/2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunakuorta raastettuna
1 rkl tuoretta vahvaa minttua hienonnettuna (tai noin 1/2 tl kuivattua)

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sekoita yhteen raaste, kikhernejauho ja mausteet. Seos tuntuu aluksi kuivalta, mutta älä turhaan ihmettele. Koostumus muuttuu kyllä lusikoitavaksi, kun kesäkurpitsasta irtoaa nestettä. Jätä seos odottamaan kastikkeen valmistamisen ajaksi. 
  2. Valmista kurkkukastike: Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista ylimääräistä nestettä pois niin halutessasi. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita kastike jääkaappiin maustumaan pihvien paistamisen ajaksi.
  3. Kuumenna tavallinen paistinpannu tai pikkulettupannu kohtalaisella lämmöllä (4 on hyvä asteikolla 1-6). Lisää pannulle hiukan öljyä ja lusikoi taikinaa pannulle pihveiksi. Paista pihvit kypsäksi molemmin puolin. Kikhernejauho jää raakana pistävän makuiseksi, joten pihvit kannattaa paistaa ihan kypsäksi.
  4. Tarjoa kesäkurpitsapihvit kurkkukastikkeen kanssa.

Saatat pitää näistä

2 kommenttia

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta. Olen tehnyt pihvejä jo kahdesti (kastikkeesta tulee hyvää myös ilman minttua). Löysin myös muita hyviä, jo kokeilemiani, reseptejä. Ainakin kokeilemani pääruokaohjeet olivat annoskooltaan juuri sopivia, helppoja valmistaa ja herkullisia. Niitä saattoi myös lämmittää seuraavana päivänä. Arvostan sitä, että ohjeiden raaka-aineet olivat kohtuuhintaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta palautteesta! :) Itsekin olen huomannut, että sopivan yksinkertaiset ja edulliset reseptit ovat niitä, jotka varmimmin jäävät käyttöön.

      Poista