Croissant-vohvelit - helppo herkku viikonlopun aamiaiselle

huhtikuuta 04, 2020


Jo jonkin aikaa ehdin haaveilla vohveliraudan hankkimisesta. Nyt kun koronatilanteen vuoksi ollaan lähes kaikki aika kotona, päätin hankintahetken vihdoin koittaneen. Kotoilu feat. rapeat vohvelit - yksi selviytymisvinkkini tähän tilanteeseen!

Vohveliraudalla voi paistaa tavallisten vohvelien (tosi hyviä tietysti nekin!) lisäksi kaikenlaista muutakin. Seuraavan blinikauden koittaessa aion ehdottomasti testata blinivohveleita, ja ehkäpä kevään edetessä teen myös nokkosvohveleita. Kun olin pieni, teimme vohveliraudalla ruisleipä-toasteja harva se päivä. Myös korvapuustien paistaminen onnistuu, samoin valmiista purkkitaikinasta tehtyjen croissant-vohvelin teko. Tätä viimeisintä ideaa innostuin nyt heti testaamaan tuliterällä raudallamme.


Croissant-vohvelit syntyvät tosi helposti valmiista taikinasta, joka myydään kaupassa eräänlaisessa säilykepurkissa kylmähyllyssä. Minulle haastavin vaihe oli taikinapurkin avaaminen. 😅 Ennen tätä olen avannut elämäni aikana ehkä yhden vastaavan purkin. Onneksi apu löytyy jälleen Googlesta: "how to open croissant can". Purkin avaamisen jälkeen taikina leikataan paloihin, kastetaan kaneli-sokeriseokseen ja paistetaan. Ihanan rapeiden croissant-vohvelien kanssa maistuvat mitkä tahansa vohvelien ja croissantien suosikkilisäkkeet: vaahterasiirappi, marjat, vaahdotettu kasvikerma tai vaniljakastike, jätski, maapähkinävoi ja banaani... kyllä te nämä tiedätte!

Croissant-vohvelit

(6 kpl)

1 prk (240 g) valmista croissant-taikinaa
1 1/2 rkl sokeria
3/4 tl kanelia

Paistamiseen
öljyä


  1. Avaa taikinapurkki. Purkista ilmestyy taikinarulla, mutta älä avaa sitä, vaan leikkaa rulla sahateräisellä veitsellä kuuteen palaan.
  2. Sekoita kaneli ja sokeri syvällä lautasella. Kierittele taikinapalat seoksessa.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja sipaise paistopintoihin öljyä. Laita taikinapala keskelle alempaa paistopintaa ja sulje kansi. Paina kantta muutama sekunti, jolloin taikina litistyy ja leviää laakeammalle. Anna paistua noin reilun parin minuutin ajan kypsäksi. Tarjoa coissant-vohvelit mieleistesi lisäkkeiden kanssa. 

Saatat pitää näistä

0 kommenttia