Oreo-vadelmajäätelö

helmikuuta 07, 2020Ennen joulua tekemäni piparkakku-puolukkajäätelö oli niin onnistunut juttu, että sovelsin samaa ideaa myös ei-niin-jouluiseen makumaailmaan. Vadelmilla ja Oreoilla maustettu jätski on täydellinen herkku lähestyvään ystävänpäivään ja raikas päätös talven blinikesteille. Jäätelön koostumus on sopivan pehmeä heti pakastimesta otettaessa ja se on kätevää tehdä valmiiksi jo useampi päivä ennen tarjoamista. Ja mikä parasta: raaka-aineita ei ole kuin muutama!

Oreo-vadelmajäätelö

(noin 1,5 l)

200 g pakastevadelmia
1 prk (2,5 dl) kauravispiä (Kaslink Aito)
1 prk (2-2 1/2 dl) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa (Spice Up)
1 pkt (156 g) Oreoita


  1. Kaada kattilaan vadelmat. Kuumenna ne kiehuvaksi samalla sekoitellen ja anna kiehua 2 minuuttia. Painele samalla kokonaisia vadelmia rikki lusikan tai kauhan avulla. Vadelmien ei kuitenkaan tarvitse mennä tasaiseksi soseeksi. Jäähdytä vadelmat esimerkiksi laittamalla kattila kylmään vesihauteeseen. (Ulkomaiset pakastevadelmat on suositeltavaa kuumentaa edellä mainitulla tavalla. Jos käytät kotimaisia vadelmia, voit skipata keittämisen ja soseuttaa kohmeiset vadelmat.)
  2. Kaada kulhoon kauravispi ja vaniljakastike. Vaahdota kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kondensoitu kookosmaito. 
  3. Rouhi keksit veitsellä karkeaksi, mutta jätä pari keksiä sivuun koristelua varten. Kääntele keksirouhe ja vadelmasose jäätelömassaan. Jäätelö saa jäädä raidalliseksi. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja koristele pinta lopuilla kekseillä. Anna jäätyä yön yli.Saatat pitää näistä

0 kommenttia